Cioloș: La mulți ani, români, oriunde vă aflați!

În mesajul de Ziua Naţională, premierul Dacian Cioloş le transmite românilor: „Vrem o ţară cu care să ne mândrim”.

„Dragi români, în decembrie 1918 provinciile istorice românești s-au strâns laolaltă după ani lungi în care au avut toate un singur țel: să fie împreună. Acum, după 97 de ani, nevoia de a fi împreună rămâne un țel pentru românii din întreaga lume. Pentru cei de acasă, pentru cei din imediata apropiere a țării sau pentru toți cei risipiți în lumea largă, de la Roma la Londra, de la Madrid la Chișinău sau din America în Australia. 1 Decembrie este ziua în care ne simțim cu toții că suntem români și că a fi împreună, indiferent unde suntem, poate fi acel sentiment care să ne facă să vrem mai mult de la locul pe care îl numim acasă”, spune primul-ministru în mesajul postat în format video.

„Și aici, acasă, vrem o țară cu care să ne mândrim nu doar pentru istoria ei, ci și pentru prezentul ei. O țară unde decența și cu speranța sunt împreună, respectul fiecăruia și meritele îi sunt recunoscute, unde guvernarea se dedică țării, iar rezultatele se văd, unde munca cinstită este răsplătită pe merit, dreptatea triumfă și transparența este regula, și nu excepția. Aceasta este țara în care eu vreau să fiu prim-ministru și atâta timp cât voi ocupa această poziție mă voi strădui să stabilesc, odată pentru totdeauna, această direcție în care să ne îndreptăm. O Românie în care să avem încredere, o Românie de care să ne putem bucura cu toții. La mulți ani, România! La mulți ani, români, oriunde vă aflați!”, adaugă Dacian Cioloș în mesaj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.