Cioloș mai dă o scatoalcă PNL

Premierul Dacian Cioloş a declarat luni în plenul Camerei Deputaţilor că partidele nu ar trebui să culpabilizeze Guvernul pentru că acesta refuză să folosească instrumente pe care aceleaşi partide le-au criticat atunci când alte guverne au recurs la ele.

Premierul a făcut astfel referire la solicitarea adresată Guvernului de a schimba legislația electorală, în sensul alegerii primarilor în două tururi.

”Partidul sau partidele care doresc modificarea legislaţiei acum trebuie să-şi asume şi această dezbatere şi să o conducă, aşa cum fac şi cu dezbaterea actuală, nu culpabilizând Guvernul că nu doreşte să folosească instrumente de modificare a legii, sistem de modificare a legii pe care în urmă cu ceva vreme îl contestau aceste partide, când guverne precedente l-au folosit”, a spus Cioloş, precizând că adoptarea unei OUG sau asumarea răspunderii sunt instrumente care ”aduc Guvernul în faţa Parlamentului”.

Dacian Cioloș a insistat asupra faptului că Guvernul nu poate să modifice singur în mod definitiv legislaţia electorală.

”Decizia privind alegerile locale a fost luată de către Parlament acum un an, decizie care a inclus mai multe aspect privind alegerile, atât locale, cât şi parlamentare. Subiectul a fost repus în discuţie acum, după ce, în noiembrie, o parte din societate a cerut în cadrul unor manifestaţii în stradă revenirea la două tururi în alegerile locale, ca element ce ar putea contribui la reînnoirea clasei politice. La acea vreme, partidele nu au dat semne că doresc redeschiderea discuţiei privind modificarea legii”, a mai spus premierul.

El a precizat că guvernul pe care îl conduce şi-a asumat organizarea alegerilor în mod ”nepărtinitor”.

”Organizarea acestor alegeri însă Guvernul o va face pe baza legislaţiei elaborate de Parlament, pentru că noi considerăm că aici, în Parlament, este locul dezbaterilor şi deciziilor pentru modificaerea legislaţiei privind alegerile”, a adăugat premierul.

Liberalii, partidul lui Băsescu și partidul lui Macovei au fost cei care au criticat Guvernul că nu se implică în schimbarea legislației electorale, în sensul alegerii primarilor în două tururi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.