Cioloș, persona non-grata în PNL

Peneliștii încep să ridice tonul la fostul prim-ministru al României, Dacian Julien Cioloș. Tehnocratul – care s-a lăsat împrumutat de PNL pe post de promisiune în abia încheiata campanie electorală pentru alegerile parlamentare – vrea să ajute partidele de opoziție. Așa a glăsuit la doar o zi după ce a părăsit Palatul Victoria.

Concret, Cioloș a anunțat înființarea unei organizații neguvernamentale care să urmărească aplicarea principiilor din platforma România 100. Pe care și-a lansat-o în campania electorală, deși el nu a candidat. Fostul premier a fost primit cu brațele deschise de USR, cu liderii căreia a avut, joi, o întîlnire. După întrevdere a explicat că vrea o colaborare și cu PNL. Numai că, peneliștii par să-l primească altfel. Cu brațele încrucișate. Nu există, încă, o atitudine oficială a PNL în privința unei eventuale colaborări cu Cioloș.

Cu toate acestea, vicepreședintele PNL Mihai Voicu a scris, pe Facebook, că nu vrea ca partidul să mai aibă de-a face cu fostul prim-ministru.

”Un domn care ne-a spus în campania electorală că nu dorește să fie pe afișele noastre și că îi folosim abuziv imaginea ne lansează la televizor propuneri de colaborare. Menționează ceva de platforma România 100. Păi cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi”, a răbufint Mihai Voicu, pe Facebook.

S-a mai zvonit că Cioloș vrea să le vorbească, oficial, peneliștilor petru a le mulțumi în privința sprijinirii cabinetului său. O serie de voci din partid s-au ridicat împotriva acestei intenții.”Să nu-l vedem pe aici. Nu are ce căuta. Ne-a ajuns o dată!”, ar fi vociferat unii dintre ei. Se pare că nici Raluca Turcan, o susținătoare ferventă a lui Cioloș, nu se încumetă să le propună peneliștilor o astfel de întâlnire, având în vedere situația de degringoladă din partid.
Mihai Voicu a recidivat cu un alt mesaj. A mai susținut că majoritatea liberalilor care au auzit joi de Cioloș au avut reacții ce nu pot fi spuse la televizor decât după miezul nopții.

”Majoritatea fondurilor mergeau la primarii PSD. Echipele tehnice care organizau mitingurile noastre se rugau de el să vină de parcă era Mick Jagger. Mulți mi-au spus ”păi și voi ați votat aderarea la platforma România 100 și ați susținut-o!”. E drept, am greșit și voi răspunde la Congres pentru asta. E o vorbă: și proștii și deștepții greșesc, dar proștii fac de mai multe ori aceeași greșeală.

Azi, vizita domnului Cioloș la grupul USR ne-a găsit și pe noi în ședință de grup. Atmosfera a fost tensionată, peste 80% au adresat cuvinte pe care nu le pot reproduce acum… mă sunați după 12.00 noaptea și vi le reproduc. Nu poate fi vorba de o înțelegere cu domnul Cioloș… Au fost urale și aplauze cu multe rânduri de ghilimele”, a declarat Voicu, pentru Antena 3.

Acesta a mai precizat că, probabil, o invitație adresată lui Dacian Cioloș a venit din partea unor membri PNL care ”ei înșiși nu mai sunt în postura de a ieși mult în față”, dar în niciun caz nu a venit din partea conducerii partidului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.