Cioloș: Voi trimite președintelui revocarea din funcție a lui Vlad Alexandrescu

Într-o postare pe Facebook, premierul Dacian Cioloș a anunțat că, în cursul zilei de marți, va trimite președintelui Klaus Iohannis revocarea din funcție a lui Vlad Alexandrescu și nominalizarea noului ministru al Culturii.

Reacţia lui Cioloş vine după ce Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a adresat o scrisoare deschisă Grupului pentru Dialog Social, în care susţine că au existat presiuni asupra sa din interiorul guvernului, din cauza unor decizii pe care le-a luat şi care ar fi deranjat mai multe grupuri de interese.

„Legat de ultimele discuții în jurul demisiei ministrului Culturii: e păcat că domnul Alexandrescu a ales să termine în acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnul Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu a făcut-o până acum și de ce nu mi-a comunicat mie sau în guvern situațiile cu care susține că s-a confruntat. Viața merge înainte. Reformele vor continua și în cultură și în alte domenii. Doresc tuturor să găsească înțelepciunea de a respecta Sărbătorile de Paști. Marți voi trimite domnului președinte revocarea din funcție a dlui Alexandrescu și nominalizarea noului ministru. Căruia îi voi cere să continue reformele. În mod transparent și onest. Dar nimeni nu are proprietatea absolută a reformelor. Nici măcar eu. Fiecare însă cred că trebuie să facem ceea ce ne dictează conștiința. Lumina Sărbătorilor de Paști să ne lumineze ființa. Și să așteptăm de la ceilalți să fie mai buni, prin efortul nostru al fiecăruia de a ne ameliora. Cu Dumnezeu spre noi înșine!”, a scris premierul, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook.

Vlad Alexandrescu a anunţat miercuri că demisionează, însă vineri, într-un mesaj pe Facebook, a scris că a convenit cu premierul Cioloș să nu își depună demisia din funcție înainte de Paște.

Miercuri , în urma scandalului de la Opera Națională, Alexandrescu a fost criticat la Palatul Cotroceni de președintele Iohannis pe tema gestionării scandalului de la Operă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.