Ciorbea, aviz favorabil pentru funcția de Avocat al Poporului

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului l-au avizat luni favorabil pe fostul senator liberal Victor Ciorbea pentru conducerea instituţiei Avocatului Poporului, funcţie pentru care a fost propus de PSD.

Decizia a fost luată cu 25 de voturi favorabile, cinci împotrivă şi un vot nul.

Comisiile juridice s-au pronunţat asupra candidaturii lui Ciorbea prin vot secret, cu buletine de vot.

Parlamentul se va reuni marţi în şedinţă comună, pe ordinea de zi figurând şi votarea lui Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului

Ciorbea a fost propus pentru funcţia de Avocat al Poporului de către grupurile parlamentare ale PSD din Senat şi Camera Deputaţilor, dar, potrivit acestuia, ar avea și susținerea PNL.

Dacă va fi votat şi de către plen, mandatul lui Ciorbea va fi de cinci ani de la data numirii sale, putând fi reînnoit o singură dată.

 Ciorbea a precizat, în cadrul audierilor, potrivit Mediafax, că are studii juridice superioare, că a absolvit Facultatea de Drept din Cluj în 1979, fiind singurul şef de promoţie pe ţară din perioada comunistă de la facultăţile de drept şi ştiinţe sociale fără să fie în acel moment membru al PCR.

Ciorbea şi-a anunţat, în 8 aprilie, demisia din Senat, după ce a fost ales în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară. A renunțat însă și la acesata, după ce a fost propus Avocat al Poporului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.