Circa 25.000 de ruşi, angajaţi în operaţiunile militare în Siria

Aproape 25.000 de militari şi civili ruşi au fost implicaţi în intervenţia militară în Siria de la declanşarea ei în septembrie 2015, potrivit unei legi adoptate ieri de deputaţii ruşi vizând crearea unui statut de veteran pentru participanţii la acest război, informează AFP, potrivit Agerpres.

Este pentru prima oară când este publicată o cifră oficială despre numărul militarilor şi personalului civil care au luat parte la operaţiuni militare în Siria.
Legea conferă astfel statutul şi avantajele sociale complementare pentru aproape 25.000 de persoane desfăşurate la bazele ruseşti din Siria în timpul operaţiunilor, potrivit ministrului adjunct al Apărării, Anatoli Antonov.

Rusia a intervenit din 30 septembrie în Siria cu aviaţie în sprijinul aliatului său, preşedintele Bashar al-Assad. Ea dispune de un aerodrom militar la Hmeimim, în nord-vestul ţării, şi de o bază navală la Tartous.

Moscova a recunoscut că forţe speciale ruseşti operează pe teritoriul sirian pentru a ajuta aviaţia rusă să stabilească ţintele loviturilor destinate grupurilor „teroriste”.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat în 14 martie retragerea celei mai mari părţi a contingentului rus dislocat în Siria, dar Rusia păstrează totuşi instalaţii şi oameni la faţa locului pentru a supraveghea aplicarea încetării focului, intrată în vigoare în 27 februarie, dar foarte puţin respectată, şi pentru a continua să lovească „obiective teroriste” în Siria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.