Circulația pe Dunăre, în condiții de iarnă

Circulația pe Dunăre se desfăşoară în condiții de iarnă, potrivit Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați.

„Două nave maritime au plecat din Sulina și sunt în marș amonte spre Galați (port din România, n.red.) și Giurgiulești (port din Republica Moldova, n.red.), iar o navă este în ancoră la mila 36 a Dunării și urmează să plece în marș amonte”, a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul general al AFDJ, Dorin Dumitru.

Remorcherele AFDJ Galați ‘Gheorghieni 2’ și ‘Perseus’ vor patrula vineri pe Dunăre între localitățile Tulcea și Isaccea pentru fluidizarea sloiurilor, iar Galați 3 va acționa în dreptul orașului Galați.

Convoaiele de barje care au plecat în urmă cu 24 de ore din Cernavodă încărcate cu materie primă pentru combinatele din Galați și Tulcea au ajuns, joi seara, în apropiere de Brăila, ele urmând să-și continue vineri drumul spre destinații.

În condițiile în care cursele de pasageri au fost suspendate încă de la începutul săptămânii din cauza sloiurilor de pe Dunăre, intervențiile pentru situații de urgență în localitățile izolate din Deltă sunt asigurate fie pe cale terestră de polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă, fie pe cale aeriană de elicopterele SMURD.

Pentru asigurarea legăturii între Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu, trecerea Dunării este asigurată periodic de remorcherul fluvial 328 al Ministerului Apărării Naționale (MApN), astfel încât urgențele medicale din localitățile situate pe brațul Chilia al Dunării să poată fi transportate în timp util la Tulcea.

Potrivit AFDJ, brațele Chilia și Sfântu Gheorghe sunt vineri dimineața blocate de gheață.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.