Citigroup concediază 4.500 de angajaţi

Citigroup va elimina circa 4.500 de posturi în următoarele trimestre, încercând să reducă cheltuielile în contextul scăderii veniturilor şi condiţiilor de piaţă „fără precedent”, informează Bloomberg.

Directorul general al grupului, Vikram Pandit, a declarat că banca va înregistra în trimestrul al patrulea un cost excepţional de 400 milioane de dolari legat de reducerile de personal, sumă care include plăţi compensatorii acordate angajaţilor disponibilizaţi.

Citigroup, a treia mare bancă americană după active, avea circa 267.000 de angajaţi la finele lunii septembrie.

Criza datoriilor de stat din zona euro persistă după mai mult de doi ani de când a izbucnit în Grecia, iar băncile se pregătesc de înăsprirea regulilor privind rezervele minime de capital, calitatea activelor şi lichiditate.

Citigroup a avertizat, în septembrie, că va limita angajările la posturi „de importanţă critică”, pentru a reduce cheltuielile.

„Numărul de 4.500 este doar o picătură pentru ei, dacă ne gândim cât sunt de mari. Cred că este doar vârful aisbergului”, comenetază un analist american.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.