Cititorii cotidianul.ro versus „ofiţerii acoperiţi”

Reacţiile cititorilor cotidianul.ro faţă de repetatele provocări lansate de Alexandru Cumpănaşu în direcţia Federaţiei Ruse, a se vedea acuzarea Curţii Constituţionale a României că ia decizii în întâmpinarea şi promovarea intereselor ruseşti.

Acestea ar fi ostile angajamentelor României în Uniunea Europeană şi NATO şi ridică o delicată şi spinosă problemă din actualitatea lumii serviciilor secrete: activitatea desfăşurată cu ofiţerii acoperiţi.

Intuim că cel puţin o parte din comentariile postate aparţin unor cunoscători ai domeniului, care au capacitatea de a sesiza şi evalua dincolo de simţul comun. Din acest motiv, am considerat necesar să acordăm importanţă opiniilor exprimate şi să invităm Comunitatea Naţională de Informaţii la reflecţiile şi măsurile care se impun pentru ca „acoperiţii” scăpaţi de sub control ori neprofesionist instruiţi şi conduşi să se abţină de provocări diversioniste. Nu de alta, dar asemenea inabilităţi se decontează în balanţa relaţiilor diplomatice ale României şi fac o foarte proastă impresie despre serviciile de informaţii şi contrainformaţii româneşti, chiar şi acolo, în clubul acela select, unde pretindea un fost director de serviciu şi academician de-al lui Gabriel Oprea că le-a dus.

Faptul că Alexandru Cumpănaşu şi Sebastian Ghiţă sunt nelipsiţi de pe la parangheliile festive ale unui serviciu sau altul spune foarte mult. Pentru fiecare cum doreşte să interpreteze prezenţa lor şi a altora printre membrii elitei conducătoare a respectivelor servicii. Pentru noi stârneşte îngrijorare cine şi de ce îi creditează, pentru că numai despre seriozitate şi profesionalism nu poate fi vorba. Nu ar ţine nici explicaţia că au fost depistaţi ca agenţi ai unor servicii străine şi sunt ţinuţi în legătură simulată pentru a-i compromite. Până să se compromită ei, sunt compromise interese de securitate naţională .

Vă invităm, pe cei vizaţi, la confruntarea cu opinia publică necenzurată.

Ghita Bizonu’

+29

Cumpănaşu este „societate in civil” oe statul de plata al MI. As zice chiar SRI!

Steluta

+8

Cumpanasu e un acoperit ordinar cinic precum Visinescu .., care desi pretinde ca reprezinta Societatea Civila fiind ONG totusi a militat intens pentru adoptarea legiii BigBrother si a arocaror alte mizerii securistice . Rares Bogdan din pacate are afinitati securistice prin „grupul de la Cluj” (cuib de securisti comunisti vopsit in culori democratice ce nu mai pacalesc pe nimeni ) si il promoveaza neconditionat pe acest securist Cumpanasu … o rusine de presa imbigatit din propaganda desantata

escu

+30

Și ce să înţelegem, că el este în barca ailaltă? Adicătelea este agent accidental, pardon, occidental? Unii nu pot dormi noaptea de frica ruşilor, dar mor de dragul americanilor, mânca-i-ar moşul pe ei de dolofani

Cata

+11

Sasha Cumpanasu e omul Rusiei! E evident

Sierra

+30

Asta-i un acoperit gretos, fost pupator al sinistrului tr. bas.

Nea Ion De La Raion

+30

Sekuriciul Cumpanasu e noua imagine a SRI ? Vomant !

Crocodilul

+23

Vedeti acest individ este spalat pe creier. A fost ales si bagat pe vreo lista de catre cine credeti. In loc sa imi arate ce a realizat el si ce are in plan sa realizeze pentru a eradica saracia continua din Colonie ca rusii nu-l lasa, el vine cu BAZACONII propagandiste de doi lei. Nici cravata aia de la git nu si-o merita.

securistu’

+27

Asta e securistul de serviciu, detasat in „Campul tactic” numit generic „Media”… Baa, mai rasfirati baieti, mai rasfirati !!!

BUSOLA

+29

ce grad ai colonele??? ce contracte cu MAI??? SERVICIU CONTRA SERVICIU??

Salvatore Della Patria

+30

Ce mecla de securist de fite are cumpanasu asta. Dar comportamentul este de comunist sadea. A identificat dusmanul (CCR, Rusia etc.) si acum incearca sa creeze un val care sa-i sustina aberatiile (gradati mascati de prin media, ambasade etc.). Ia mai du-te bai cu capra la pascut.

anado tauriga

+25

are ochelari speciali, pentru depistat agenti/agenturi. Cred ca e tare scumpi…

bibicu piticu

+17

Cumpanasule decat sa editat la tot felu de popoare mai bine intreaba pe Oprea de ce nu a facut avioane supersonice si tancuri moderne cat a fost ministru .Ca nu l-a dus capu sau a crezut ca toti sunt destepti cu girofar de dau in gropi la fel ca el si ca tine care ti-a dat diploma de academician sri.

AMERICANUL

+1

DIICOT cand ii ancheteaza si pe acesti JUCARORI MASCATI AI SOCIETATII CIVILE ca au destule fapte penale comise.

ZORO

+2

CUMPANASU ALEXANDRU SI ALISTAR VICTOR au fost si au ramas doi mascarici care polueaza activitatea civica din România pentrut ca sunt niste acoperiti ticalosi si nu nu au nici un DUMNEZEU.

JE SUIS RARINCA

+26

Iertati-ma domnilor jurnalisti de la cotidianul [[ Vlad Dumitras ]] daca nici dvs. nu luati atitudine in fata acestui editat, atunci iertati-ma suntem un popor de kakat.!!! Declaratiile acestui derbedeu de doi lei au o fractura grava de logica. Ipochimenul vede in Rusia raul suprem al abuzurilor si faradelege pe acest pamant, bine mai editat, daca Rusii au agenti infiltrati in C.C.R. [[ NOAPTEA MINTII ]] acestia inseamna ca apara drepturile si libertatile fundamentale ale Romanilor stipulate clar ca buna ziua in constitutia acestei tari, demascand abuzurile serviciilor secrete prin interceptari ilegale , dar mai ales competenta acestora de a intocmi acte de cercetare si urmarie penala , practic asta a constatat C.C.R.-ul , ceea ce inseamna demolarea teoriei dvs. imbecile cum Rusii vor raul acestui popor, practic zicerile dvs. se bat cap in cap cu decizia C.C.R-ului , dar mai ales cu cele la adresa Rusiei. Este inspaimantator, cum aceste nulitati au reusit performanta incredibila de a penetra mai toate institutiile statului in aceasta tara , practic asalatul mediocritati asupra cetati este de nestavilit. Cand de gandesti cum acest derbedeu este presedintelei unui Ong ce promoveaza democratia in aceasta tara, in fapt el fiind de partea abuzurilor, efectiv te apuca voma in fata acestor derbedei. De ce nu a asarit mai neispravitule , domnul ce comunica cu mortii pe Facebok [[ klemn ]] sa apere acest popor in fata abuzurilor savarsite de serviciile secrete si nu numai, vorba aceea astia sunt democrati nu ca Rusii totalitari.???!!!! Tu nu te uiti mai ametitule la politica Ungariei, Cehiei, Germaniei, Bulgariei, Finlandei fata de Rusia, o politica bazata pe buna vecinatate , nu pe instigare la violenta.!! Mare derbedeu mai poate fi acest editat cumpanasu..[[ stelu ]]

IQ100

+6

pai asta e soros-ist cu acte in regula

Cata

+7

ce ar putea determina o asemenea reactie din partea uni ong-ist jurnalist de taraba ca acest cumpanasu? crede cineva ca asta, sarmanul de el se foloste, din capul sau, de altceva decit de gura? pai a fost cumparat in viu, ca porcul, i-au scos creierul si i-au bagat inauntru o statie de emisie pe care cineva o foloseste cind are chef. de ce? pai e evident ca tot ce face asta e diversiune. si nici nu e greu de identificat cine il mina de la spate. ramin la parerea mea. de exemplu: cind dai o astfel de stire: „Mda, de cand Romania a intrat in randul tarilor care au scut anti-racheta a intrat si in vizorul tarilor vizate de terorism” subiectul frazei e scutul actiunea urmarita disconfortul ascultatorului fata de scut ca fiind cel care atrage beleaua. deci pentru cine joaca respectivul? un simplu idiot care sa debiteze timpenii cu nemiluita nu ajune pe post! el ajunge cu o misiune. e adevarat ca o stire se poate citi in mai multe chei. depinde ce usa vrei sa descui… pt ca de baza ramine: nimic nu e ceea ce pare a fi! in cazul dat cheia, dpdv-ul meu este conditionarea scut=tara vizata de terorrism. Cine e impotriva scutului de jur imprejurul Romaniei? Parca Bulgaria zicea ceva…ha ha ha

Popa Sapca

+10

Ce JEG ! Ba, voua nu va este nici o rusine, sekuricilor !?? Cu handicapatul asta MORAl la inaintare ? Pina unde, leprelor ?

Gica Contra

+4

Miroase el ceva…, dar pisica nu e la rusi, e in partea ailalta, nu observati ca vasnicii aparatori ai democratiei, TAC!!!! Iar d-nul Basescu si ai sai preteni si prietene SCAPA, BASMA CURATA, SI CU BANII LUATI. Asta da LECTIE DE SANTAJ POLITIC!!!

scott

+12

ce ai lucrat in viata ta, mai cumpanase??

Hacker @ scott

0

întrebi degeaba, nici el nu ştie da se descurcă prea bine la cât de fraier e…

jorje

+7

O fi si asta pe lista lui soros

Santa Klaus

-11

In ziua de azi , in romania, tot ceea ce misca, din parlament, in guvern, in presa, la TV , sau in primariile localitatilor trebuie negresit sa aibe in vre-u fel o legatura cu „serviciile” . Cu SRI, sau SIE, sau a armatei, dar nu este acceptat decat unu, sau una care este pe vre-o limie o urmasa a securitatii.

JE SUIS RARINCA

+33

Cand un ministru tehnocrat al justitiei din Romania, declara cu subiect si predicat si aici ma refer la madam tuica [[ Pruna ]] .. Drepturile si libertatile fundamentale ale omului sunt un lux in Romania anului 2016 ce pretentii sa mai avem de la acest ratacit Cumpanasu?? In fata acestor neispraviti, Ceausescu era un simplu pioner.!!! Cititi si recititi C.P. si C.P.P. de pe vremea lui ceasca privind drepturile securitati la interceptarile telefonice, erau de 100 de ori mai stricte in comparatie cu acesti democrati.!! Culmea culmilor , cine sunt cei mai mari admiratori si sustinatori ai abuzurilor a organelor represive in Romanica, tocmai borfasii si golanii ce se dadaeau de ceasul mortii cum regimul lui Ceausescu a fost unul totalitar si dictatorial.!!! Alde Pruna, Macovei,Gds-istii, CTP-istii , Lichenistii si mai toti pupincuristi post decembristi de kur Rican. Cineva spunea odata lucruri frumoase despre revolutia din decembrie 89″. Odata cu revolutia multe gunoaie au iesit la suprafata.!! Aferim..!! [[ stelu ]]

Ezechiel

+32

Cumpanasu are doua vini. Prima: este omul lui Basescu. A doua: este editat, saracu’

Cata @ JE SUIS RARINCA

+3

dar daca prin decizia CCR, rusii care sint infiltrati cam peste tot, actionind de la pegra la elita ca sa citez, tocmai a pierdut puterea?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.