CJ Covasna a refuzat să revoce hotărârea privind acceptarea ca donație a steagului secuiesc

Consiliul Județean (CJ) Covasna a respins joi cererea Prefecturii de revocare a hotărârii prin care a acceptat drept donație un steag secuiesc din partea Partidului Civic Maghiar, prin urmare cele două părți se vor confrunta în instanță, transmite AGERPRES.

Conducerea Prefecturii Covasna a solicitat CJ să revoce această hotărâre pe temei de nelegalitate, însă reprezentanții UDMR, ai Partidului Civic Maghiar și ai Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, care dețin majoritatea în CJ, au refuzat să facă acest lucru.

Prefectul Sebastian Cucu a declarat pentru AGERPRES că în această situație va ataca hotărârea în contencios administrativ, iar instanța de judecată va decide dacă hotărârea este legală sau nu.

Potrivit acestuia, drapelul, donat Consiliului Județean Covasna de către liderii Partidului Civic Maghiar în luna februarie a.c, a fost arborat ilegal în sala de ședințe, deoarece steagurile nerecunoscute legal, cum este cel secuiesc, nu pot fi arborate pe clădirile publice ori în incintele acestora, lucru confirmat și de o serie de sentințe judecătorești rămase definitive.

Președintele Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat că cererea Prefecturii este ‘revoltătoare’ și că nu înțelege de ce steagul secuiesc, reprezentativ pentru comunitatea maghiară din județ, nu poate sta alături de cel al României și Uniunii Europene. El a mai menționat că reprezentanții acestei comunități își vor apăra întotdeauna simbolurile naționale și nu vor ‘ceda presiunilor’, drept urmare au refuzat să revoce hotărârea. Kulcsar a mai spus că, după părerea sa, steagul secuiesc ar trebui arborat și în Parlamentul României, unde secuii sunt reprezentați de către parlamentarii UDMR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.