Clădire prăbuşită în Centrul Istoric al Capitalei

O clădire situată pe str. Blănari nr.6 din Centrul Vechi al Capitalei s-a prăbuşit miercuri, în urma acestui incident nefiind persoane rănite, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

Conform sursei citate, este vorba despre o clădire veche, care s-a dărâmat în totalitate, dar nu au fost persoane rănite.

În clădire se aflau muncitori care efectuau lucrări de reabilitare, fără să știe că există riscul de prăbușire, potrivit b1.ro.

Potrivit acestora, bucăți din fațada imobilulului au început să cadă, ulterior prăbușindu-se întreaga clădire.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Răzvan Popa, a declarat că înainte cu foarte puţin timp de prăbuşirea clădirii, constructorul care lucra la imobil a făcut o sesizare, spunând că sunt trepidaţii.

Imobilul prăbuşit, construit la sfârşitul secolului XIX pe strada Blănari, figurează pe Lista monumentelor istorice de categoria B (de interes local), la fel ca majoritatea caselor din apropiere.

Potrivit oamenilor din zonă, la clădirea prăbuşită se lucra de la începutul acestui an, aici urmând a fi construită o clădire de birouri cu o parcare în spate. Cei din zonă şi-au mai amintit că, în urmă cu mai mult timp, clădirea era ocupată de oameni ai străzii, care au fost evacuaţi cu un executor judecătoresc şi cu poliţie, ulterior muncitori începând să care mult moloz afară din clădire.

La fața locului au mers mai multe echipe de la Inspectoratul de Urgență, dar şi poliţia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.