Clasa pregătitoare se mută în cancelarie

Şcolile din Capitală care nu au destul spaţiu au găsit alternative pentru a face loc clasei pregătitoare şi clasei I. Unele unităţi de învăţământ renunţă la sălile de sport, altele la cancelarii.

Şcoala 20, din Sector 3, ar putea renunţa la cancelarie pentru a amenaja o clasă. Şcoala nr. 120, din Sectorul 4, ar putea amenaja sala de sport pentru clasa pregătitoare. Sala nu este foarte mare, totuşi saltelele ar putea fi înlocuite cu bănci.

Start ratat, luni, pentru înscrierea la clasa pregătitoare şi clasa I. Sistemul informatic în care urmau să fie introduse datele copiilor a cedat, blocând aproape două ore procesul de înscriere. Părinţii au fost nevoiţi să aştepte pe holuri până când problema a fost remediată. Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat, luni, că a dispus declanşarea unei anchete privind problemele apărute la hardware, precizând că acestea nu au ţinut de softul de înscriere al copiilor în clasa pregătitoare.

Marţi este a doua zi în care părinţii îşi pot înscrie copiii la clasa pregătitoare şi clasa I.

Prima etapă a înscrierilor are loc în intervalul 5 – 16 marie, când vor fi depuse cererilor de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie.

A doua etapă a înscrierii este în perioada 20 – 27 martie, când vor fi completate cererile de către părinții care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, pe locurile rămase libere.

A treia etapă va fi în intervalul 23 – 25 martie, când are loc înscrierea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie.

Ultima etapă de înscriere cuprinde două perioade. Între 2 şi 9 mai are loc înscrierea pe locurile disponibile, la unităţile dorite, a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri. Ulterior, între 11 şi 18 mai vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate. „În Bucureşti au fost recenzaţi 21.900 de copii, dintre care 9.077 pentru clasa pregătitoare, restul pentru clasa I”, a declarat, duminică, inspectorul general şcolar al Capitalei, profesor Cristian Alexandrescu.

De asemenea 3.000 de copii au fost evaluaţi psihosomatic, a mai spus inspectorul general. Şcolile vor afişa zilnic situaţia înscrierilor şi locurile libere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.