Claudiu Lucaci nu a mai obţinut baremul necesar funcţiei de director al „Direcţiei ştiri”

La TVR este posibilă o schimbare la nivelul cel mai înalt al Direcţiei ştiri. În urma unei reevaluri generate de o contestaţie, şeful ştirilor mu a mai obţinut punctajul necesar ocupării funcţiei.

Vineri s-a încheiat reevaluarea din TVR

Direcţia ştiri din TVR este posibil să aibă un nou director. Claudiu Lucaci, actualul director se află în situaţia de a nu-şi mai putea păstra postul din cauza că în urma reevaluării la care a fost supus – reevaluare finalizată vineri – nu a mai obţinut punctajul necesar fucţiei de director al Direcţiei ştiri, au declarat pentru agenţia Mediafax surse din TVR.

Pe 25 martie, CA al SRTV a decis să fie reevaluat atât Claudiu Lucaci, cât şi colega sa Ioana Popescu, coordonator cu atribuţii de producător executiv la Direcţia Ştiri.

Decizia a fost luată de majoritatea membrilor CA al SRTv (patru voturi împotrivă), având în vedere că o comisie de soluţionare a contestaţiilor din TVR, condusă de Stelian Tănase, a decis, în prima parte a lunii martie, că procesul de evaluare în cazul lui Claudiu Lucaci a fost viciat şi a propus anularea evaluării în acest caz, informează Mediafax. Ştirea integrală aici.

Lucaci acuză politizarea TVR, dar…

Pe site-ul RealitateaNet, apare o declaraţie a lui Claudiu Lucaci. Eu sunt obligat să fac o contestaţie (…) În acest moment nu ştiu dacă mai doresc să rămân în TVR, pentru că nu mai este o instituţie de presă, ci este o instituţie condusă politic”, a spus Claudiu Lucaci.

Pare ciudată această ultimă afirmaţie venită din partea lui Claudiu Lucaci, el fiind până nu demult direct implicat în zona politicului. Pentru cei care nu îşi aduc aminte, din 2001, după un stagiu de 3 ani în TVR, Lucaci a fost până în 2003 purtător de cuvânt al premierului Adrian Năstase, după care a fost trimis consul al României la Los Angeles. Reîntors în TVR, Lucaci este detaşat în 2009 director de comunicare în MTS, sau, mai pe româneşte, purtător de cuvânt al ministrului Monica Iacob Ridzi. În 2012, pe blogul său, Cătălin Tolontan (GSP.ro) scria: Claudiu Lucaci a fost, ca director de comunicare al MTS, cel care a asigurat mediatizarea evenimentului din 2 Mai (unul dintre evenimentele care au condus la condamnarea lui Ridzi – n.a.), cînd ProTV, Realitatea TV, Antena 3 și MTV au vîndut știri editoriale pentru Monica Iacob Ridzi și pentru MTS. <>, recunoaște el. În spatele formulării pretențioase stă un adevăr nașpa. 2 Mai 2009 a fost nu doar cea mai masivă, intensă și prost gîndită operațiune de cumpărare de conținut editorial, ci și o publicitate politică ilegală, declarată astfel de Curtea de Apel București, prin Sentința civilă 444/26.01.2010”. Nici premierului Victor Ponta nu i-a fost indiferent, pe 13 iunie 2013 el anunţân că l-a propus pe Lucaci pentru postul de consul la New Yorc. Ulterior, pe 4 septembrie 2013, Lucaci a anunţat că renunţă la postul de consul, alegând să rămână în TVR la şefia ştirilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.