Clint Eastwood, sătul de „o generaţie de fătălăi” şi de corectitudinea politică

Clint Eastwood vorbeşte pentru revista Esquire despre faptul că lumea are de-a face cu o “generaţie de fătălai” dedicată corectitudinii politice şi arată că toţi cei care se simt ofensaţi de remarcile rasiste ale lui Donald Trump ar trebui “să treacă naibii peste asta” şi să-l voteze. Eastwood nu este de acord mereu cu Trump, însă spune că îl va vota pentru că lumea este sătulă de corectitudinea politică.

„Trăim cu o generaţie de fătălăi. Toţi păşesc prin viaţă ca nişte domnişoare. Vedem pe unii acuzându-i pe alţii că sunt rasişti şi alte lucruri. Când eram tânar aceste lucruri nu se numeau rasism. Toţi oamenii ăştia spun «Doamne, nu poţi face asta, nu poţi face cealaltă şi nu poţi spune asta». Cred că vremurile sunt de vină.”

„Trebuie să-l susţin pe Trump… pentru că ea (Hillary Clinton) a declarat că va urma linia lui Obama”, spune actorul american, a cărui idee de a intervieva un scaun gol în locul preşedintelui Obama, la Convenţia republicană din urma cu patru ani, a făcut furori.

Clint Eastwood îl acuză pe Trump pentru multe dintre gesturile şi declaraţiile sale, în special acuzele aduse unui judecător de origine mexicană care s-a pronunţat în cazul Universităţii Trump. “Da, sunt lucruri prosteşti. Adică să-ţi bazezi opinia pe faptul că omul s-a născut din părinţi mexicani. A spus o mulţime de prostii. Toţi au spus. Ambele tabere. Dar toţi – presa şi toată lumea care spune «e rasist» – fac mare tevatură cu asta. Să trecem dracului peste asta. E un moment trist în istorie”.

“În privat, toată lumea e sătulă de corectitudinea politică. Este o generaţie de pupători în fund. Chiar suntem o generaţie de fătălăi”.

“Ăsta e Obama. Nu trece la treabă. Nu merge în Congres să ajungă la o înţelegere. Nu face decât să stea la Casa Albă. Daca aş fi fost preşedinte mă duceam în Congres. Desigur, congresmanii sunt nişte leneşi nenorociţi, şi ce? Eşti liderul. Eşti preşedintele companiei. Este datoria ta să te asiguri că lumea e bine. Este la fel ca într-o companie – fie că e de doi oameni sau de două sute de milioane… Dar asta e generaţia de fătălăi – nimeni nu vrea să muncească”, a spus Clint Eastwood.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.