Clotilde Armand anunță o posibilă rupere a USR-ului

Clotilde Armand, vicepreședinte al Uniunii Salvați România avertizează că există posibilitatea destrămării partidului din cauza conflictelor ideologice din interiorul partidului.

Vicepreședinta analizează de asemenea și episodul excluderii soțului ei din USR. „În afară de extrema dreaptă, avem la noi tot spectrul şi e greu să găsim o propunere de valoare care să îi împace pe toţi. De asta şi luptele care se văd puţin în exterior. Va trebui să găsim o cale. Fie, cum a anunţat Nicuşor Dan, ne vom rupe în USR-dreapta, USR-stânga. Fie va trebui să găsim o propunere convingătoare care să fie acceptată de toţi, ceea ce e foarte dificil, pentru că nu există o cultură democratică puternică, potrivit stiripesurse.ro.

Oamenii nu prea acceptă ideile celorlalţi. E greu să pui toată energia să lupţi pentru idei care nu sunt ale tale şi să te adaptezi”, afirmă vicepreședintele USR.”

Clotilde este de părere că în USR există opinii mult prea diferite în ceea ce privește impozitarea progresivă vs cota unică, iar temele sociale ea consiferă că sunt dominate de progresiști.

„Am fost izolată în timpul campaniei, pentru că USR era gestionat numai de oameni din Bucureşti. USR în teritoriu este un pic mai puţin progresist decât în Bucureşti. Eu mă opun ideilor progresiste din Biroul Naţional. Sunt extrem de respectuoasă faţă de poporul din care fac parte. Nu voi spune niciodată că ştiu mai bine decât poporul. De asta am făcut revoluţia în Franţa. Sunt gata să joc jocul democraţiei. Dacă poporul vrea altceva decât doresc eu, merg pe varianta poporului. Am fost deci gata să accept nişte idei care sunt împotiriva ideilor progresitilor”, a mai spus Clotilde Armand.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.