Clotilde Armand – priorități pentru sectorul 1

Clotilde Armand a decis că acceptă să devină consilier local al sectorului 1 al Capitalei, renunțând astfel la locul din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Astăzi a primit din partea biroului electoral de circumscripție Certificatul Doveditor.

Cotidianul vă prezintă în exclusivitate certificatul de consilier local al lui Clotilde Armand.

Prioritățile sale în calitate de consilier local sunt transparența documentelor de interes public, rezolvarea problemelor legate de transportul în comun inclusiv prin extinderea în zonele noi de construcții de locuințe, canalizare pentru cele peste 30 de străzi din sector, rezolvarea problemei mobilității prin construirea de rampe utile cetățenilor cu dizabilități și mamelor care plimbă copiii în cărucior. Sunt planificate și întâlniri cu locuitorii sectorului. Clotilde Armand speră ca foarte curând să se formeze grupuri de inițiativă și, împreună cu cetățenii, să găsească soluția promovării diferitelor probleme punctuale, a căror rezolvare trenează de ani de zile. Ea ne-a declarat ca dorește să fie alături de comunitatea din sectorul 1, unde a candidat pentru funcția de primar și a obținut circa 28% dintre voturi si să respecte promisiunuile făcute în campania electorală.

Primul drum pe care l-a făcut românca de origine franceză după preluarea certificatului care dovedește decizia sa de a rămâne în Consiliul Local al sectorului 1, a fost în redacția Cotidianul. Era emoționată, dar și încântată de decizia luată. Ne-a mărturisit că abia așteaptă să înceapă treaba.

”Am făcut ieri seară declarația în trei exemplare unde am scris că renunț la mandatul de consilier general la Primăria Municipiului București și accept acest mandat. Aceste declarații vor ajunge unde trebuie. Eu le-am dat lui Nicușor Dan. Ce urmează este că mă voi dedica sectorului 1 și am încredere că Nicușor Dan și echipa noastră din consiliul general se va dedica problemelor Municipiului București.

Întrebată ce va face pentru cetățeni din calitatea de consilier local, Clotilde Armand răspuns: ”Vom face lucruri și nu numai pentru cetățenii sectorului 1, ci pentru toți cetățenii. Foarte mulți nu au știut de noi. Dacă acum ar fi alegerile, din nou, să știți că sunt convinsă că rezultatele ar fi complet altfel. Dar și pentru cei care nu au vrut să voteze pentru noi, o să lucrăm. Noi suntem o comunitate, nu vrem să dezbinăm, și atunci lucrăm pentru toată lumea. Și dacă ei n-au fost convinși la început, mă refer la cei care au votat pentru domnul Tudorache, cred că vor fi convinși de noi după cei patru ani. Sunt multe lucruri pe care vrem să le facem. Primul lucru: am vorbit mult despre transparență. Sunt banii oamenilor și au nevoie să știe cum sunt folosiți, care sunt deciziile luate de Consiliu. Vrem să recreăm comunitățile de cetățeni din sectorul 1. Românii sunt oameni foarte sociali, dar link-urile sunt puternice în familie, în cercuri de prieteni, la birou. Dar e foarte dificil, pentru că au o istorie în spate, să creeze legături cu oameni necunoscuți. Oameni din cartier.
Suntem încă foarte refractari la ideea de a lucra ca o comunitate. Noi vom încerca să refacem acest lucru. Avem nevoie să avem niște organizații, niște oameni care, în cartier, știu ceea ce se întâmplă, ne spun, și să lucrăm împreună.

Mulți mi-au spus: ”după alegeri o să vin în audiență la dumneavoastră. Mă primiți?”. Evident, eu sunt gata să primesc pe oricine. Ar fi o plăcere pentru mine! E o mare plăcere pentru mine să mă întâlnesc cu oamenii și să vorbesc cu ei, dar nu pot să mă întâlnesc fizic cu cei 230.000 de oameni care sunt în sectorul 1. Și, totuși, vrem să ne ocupăm de problemele celor 230.000. Atunci cum facem? Noi trebuie neapărat, și am început deja să facem, ca fiecare problemă, din fiecare cartier, să fie analizată și rezolvată. Și pentru asta avem nevoie ca și cetățenii să se organizeze.

Mai este ceva. Fiecare om din sector nu știe cui trebuie să i se adreseze pentru anumite probleme. Au venit la mine să-mi spună și am răspuns: eu sunt încântată, dar trebuie neapărat să ne organizăm. Trebuie fiecare să aibă încredere într-o mică structură informală, de oameni bine intenționați. Trebuie noi să recăpătăm încredere în vecinii noștri, în oamenii din cartier și, împreună, să rezolvăm. Primăria sau Consiliul Local nu este un Dumnezeu care le va rezolva toate cererile. Nu funcționează așa. Trebuie fiecare comunitate să se organizeze pentru cei care au nevoie. Toți cei care au timp și ar vrea să fie utili, până acum nu au avut această ocazie. Multe persoane în vârstă mi-au cerut să recreăm grupurile de pensionari. E clar că nu e nevoie neapărat de mine să recreăm aceste cluburi, dar dacă noi putem să declanșăm aceste lucruri, și să se facă aceste cluburi, ar fi o schimbare foarte pozitivă în viața lor.

Mai e problema transportului. Să știți că nu sunt așa de mulți oameni care circulă cu mașina lor. Pentru majoritatea, problema e că nu vin autobuzele la timp, că sunt aglomerate, blocate în trafic. Și atunci pentru mine problema transportului în comun este într-adevăr o responsabilitate foarte mare. Primul lucru pe care îl cere o comunitate este mobilitate. Consiliul local, noi, va trebui să spunem exact unde e nevoie. Pentru că jumătate din sectorul 1 nu prea ar avea acces la transportul în comun, s-a dezvoltat foarte mult în nord și nu prea mai au acces. Mai sunt persoanele cu dizabilități, mămicile cu cărucioare pentru care mobilitatea e o problemă pentru că trotuarele nu sunt făcute pentru ei. Este și o chestiune de incluziune socială a lor. Mai este și problema canalizării care trebuie rezolvată. Sunt peste 30 de străzi. Treabă este destulă și abia aștept să încep”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.