Clubul Bamboo a ars din temelii, 44 de victime au ajuns la spital

Un incendiu puternic s-a produs, sâmbătă dimineaţă, la Clubul Bamboo din Capitală.

Update 14.49: MAI, detalii privind victimele incendiului de la Bamboo

Update 13.47: Din cele 44 de persoane care au fost transportate sau au ajuns pe cont propriu la spital, doar 5 mai sunt internate în spital.

Update: Potrivit ministrului Sănătății, Florian Bodog, din cele 44 de persoane care s-au prezentat la unitățile de primire urgențe zece persoane mai sunt internate.

Peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste șase ore, pentru stingerea incendiului.

Update: ISU București-Ilfov, despre avizul de securitate la incendiu pentru Bamboo

Update: În spitalele din Capitală au ajuns 41 de persoane, unele dintre acestea prezentându-se cu mijloace proprii la unitățile medicale, însă cele mai multe au fost aduse cu ambulanțele SMURD și SABIF.

Update: Primăria emite autorizație pentru activitățile de alimentație publică

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, a declarat că în a doua jumătate a anului trecut, Clubul Bamboo a fost amendat de primăria de sector, care are însă responsabiliatea de a emite autorizație doar pentru desfășurarea activităților de alimentație publică. El a precizat însă că planul de acţiune la incendiu al clubului era avizat de ISU.

Edilul a precizat, de asemenea, pentru Agerpres, că printre documentele care lipseau din dosarul depus se număra și recepția făcută în urma unei autorizații de construcție.

Primarul a mai adăugat că a mai existat un club pe raza sectorului, a cărui activitate a fost oprită, deoarece nu respecta nici rigorile impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Update: Administratorul clubului Bamboo se află internat la Spitalul de Urgență Floreasca, pe Secția Toxicologie.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, 38 de persoane au ajuns la spital. Dintre acestea, 21 de victime au fost transportate de SMURD și SABIF, iar 17 cu mijloace proprii.

În urma incendiului, clubul s-a prăbuşit.

Foto: Timi Slicaru

Update: Viceprimarul Sectorului 2 spune că Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare şi urma să fie amendat.

Update: Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis dosar penal in rem.

Update: Ministrul de Interne, Camern Dan, a precizat că exista un termen până la 30 iunie 2017 în care clubul Bamboo trebuia să obţină autorizaţia de funcţionare

Ministrul a precizat că au fost făcute mai multe controale la acest local, ultimul având loc recent.

Update: Șase persoane rănite în urma incendiului din clubul Bamboo se află internate la Spitalul de Urgență Floreasca, dintre care trei la Ortopedie iar ceilalți la Toxicologie, a declarat, sâmbătă dimineață, purtătorul de cuvânt al unității, Bogdan Oprița, potrivit Agerpres.

El a adăugat că nu se poate vorbi despre externarea celor șase răniți mai devreme de 24 de ore.

Alte două persoane care au fost în club sunt evaluate în prezent la Unitatea de Primiri Urgențe, acestea prezentându-se ulterior la spital.

Potrivit medicului, majoritatea persoanelor au fost expuse la fum.

Oprița a afirmat că reprezentanții ISU au trimis la fața locului și scafandri, însă aceștia nu au identificat persoane în lacul din apropiere.

Secretarul de stat Raed Arafat spune că nu se poate preciza la acest moment dacă nu sunt persoane care să fi rămas prinse în incinta clubului.

Ministerul Afacerilor Interne a deschis o linie telefonică pentru rudele celor care se aflau în clubul Bamboo la momentul izbucnirii incendiului.

”La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a activat o linie telefonică – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obţine informaţii despre persoanele transportate la spital. De asemenea, oricine deţine informaţii relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului pot suna la numărul respectiv de telefon”, a comunicat Ministerul de Interne.

Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Ultimele informaţii transmise de reprezentanţii Inspectoratuli pentru Situaţii de Urgenţă arată că în urma incendiului 36 de persoane au fost transportate la spitale cu ambulanţe SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, iar unele victime au ajuns cu mijloace proprii la unităţile medicale. Dintre acestea, 11 au rămas în unităţile spitaliceşti pentru investigaţii.

Cele mai multe persoane – 16 – au fost transportate la Spitalul Floreasca, una fiind în stare gravă, intubată, după ce s-a intoxicat cu fum. La acest spital au rămas internate trei persoane. Celelalte victime au fost duse şi la spitalele Universitar, Pantelimon, Colentina şi Elias.

Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Avocații clubului spun că Bamboo deține toate documentele necesare activității; erau respectate 100% reglementările pompierilor

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sâmbătă, referitor la posibilitatea că s-a fumat în interiorul Clubului Bamboo înainte de incendiu, că o astfel de speculație trebuie verificată temeinic și că în acest moment nu se poate pronunța în această privință.

De asemenea, întrebat despre posibile cauzele ale incendiului, Daniel Vasile a spus că există doar informații care fac referire la locul de izbucnire a incendiului furnizate de martori. „Urmează ca după stingerea incendiului să facem și această verificare”, a precizat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.