Clujul, sub asediul muzicilor

Anul trecut, când a câștigat titlul de Best Major European Festival, la concurență cu manifestări celebre ca Sziget Festival (din Ungaria), Tomorrowland (din Belgia) sau Exit Festival (din Serbia), Untold abia debutase. A treia ediție a singurei manifestări românești care a ajuns să câștige această distincție a debutat aseară.

Dacă în 2016 organizatorii au anunțat că peste 300.000 de spectatori au fost în fața scenelor Untold, anul acesta, atracțiile pregătite pentru cei care deja au luat cu asalt drumul spre Cluj, pe șosea, pe tren sau cu avionul, adună aproape 200 de artiști. Senzațiile anuțate sunt Axwell & Ingrosso (foștii membri ai Swedish House Mafia fiind aseară pe scenă), și Steve Aoki, pe care fanii îl vor aplauda mâine. Azi, vedetă este Ellie Goulding, artista pe care unii o știu drept cântăreața care a avut recital la nunta Prințului William, în Marea Britanie, iar alții, de pe coloana sonoră a peliculei „Fifty Shades of Grey“.

Clujenii protestează

Locuitorii din Cluj-Napoca nu sunt cu toții încântați de exodul căruia îi devine țintă orașul lor, așa că a început să circule o petiție care solicită mutarea manifestării spre marginea orașului: „Aşa cum alte festivaluri clujene, precum Electric Castle şi MOX, pot funcţiona în afara oraşului, noi, cetăţeni din Cluj-Napoca şi comunele limitrofe, susţinem mutarea Untold din centrul municipiului. Aşa cum este organizat acum, festivalul îngrădește dreptul la oraș al locuitorilor și celor care muncesc aici, prin ocuparea abuzivă a spațiilor publice (parcuri și parcări), blocarea inutilă a circulației și poluarea sonoră“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.