Coadă ca la vot pentru cartea lui Iohannis

Peste doua mii de oameni s-au adunat miercuri după-amiază la Pavilionul Central Romexpo, în faţa standului Curtea Veche Publishing din cadrul târgului internațional de carte Gaudeamus, pentru a participa la lansarea volumului autobiografic ”Pas cu pas” al preşedintelui ales Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a spus că a dat autografe pe cărțile tuturor celor care au venit la lansarea de carte.

„Așa cum oamenii au stat câteva ore până când au ajuns în fața mea să le semnez cartea, mi s-a părut normal să stau până când am semnat și ultima carte”, a spus el.


Video: Victor Neşu

„Vreau o Românie așa cum e Sibiul”, a mai spus el.

În discursul susținut la lansarea cărții, Klaus Iohannis a arătat că „Pas cu pas” a fost o metodă de a se face mai bine cunoscut publicului.

„E important să dăm un semnal și pentru și prin carte, dar și pentru cultură. După părerea mea, cultura ne salvează. Nu am avut nici ambiții literare, nici doctrinare. Am vrut să creez un mediu prin care să arăt cum am evoluat în viața publică, cum am văzut eu dezvoltarea în spațiul public”, a arătat el.

Klaus Iohannis a mai spus că în carte vorbește puțin și despre casa părintească, familie, soție sau orașul său natal, Sibiu, deoarece „valorile cu care cineva acționează în spațiul public nu-și pot avea originea decât în viața privată”.

Totuși, a adăugat el, „viața privată nu trebuie implicată în politică”.

„Ceea ce n-o să găsiți este senzaționalul, sunt un om nesenzațional, nu am evenimente senzaționale de dezvăluit. Nu cred că senzaționalul este important în politică. Departe de mine să dau lecții, nu este nici un mijloc de a transmite o rețetă a succesului. Nu există altă rețetă a suucesului decât cea spusă de Einstein: 99% transpirație, 1% inspirație. De atunci nu s-a schimbat nimic”, a mai spus el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.