Coana Mița contra internetului

În urmă cu 7-8 ani, Emil Boc părea un politician din noua generație. Și Mona Muscă, la fel! Foarte repede, comportamentul lor s-a dovedit unul desuet, dominat de trecut. Așa și cu Lia Olguța Vasilescu și cu Roberta Anastase. Tot în urmă cu niște ani, cele două, fiecare pe culoarul ei politic, păreau a face parte din noul val. Acum suntem obligați să ne întoarcem la trecutul lor pentru a le re-evalua anvergura.

E clar orizontul intelectual modest, țâfna și ideile șchioape țin mai degrabă de incultura și de educația lor. Asta le-a și făcut partenere în inițiativa lor comică. Oftica pe internet, pe spațiul virtual, unde nimeni nu cade pe spate la orice sâsâit de gâscă, le-a legat în lanțurile gândirii pe cele două și le-a scos în piața publică drept autoare ale unei idei care va face înconjurul planetei, inclusiv prin locurile înghețate, unde pescuiesc pinguinii. Cele două sunt convinse că internetul trebuie reglementat, mai ales în zona site-urilor aparținând unor ziare, reviste și televiziuni.

Cucoanele sus-amintite și prea sus promovate pentru inteligența lor pretind respect și decență. Mai ales pentru principala lor activitate: apărutul la televizor! Amândouă sunt roșii de furie că, pe net, lumea le dă cu flit. Ba în loc să stea drepți, comunitatea internauților, plină de nervi, le mai și caricaturizează. Cu toată incoerența sa, cu toată frecventa vulgaritate, internetul le-a așezat pe cele două gânditoare de partid la locul pe care-l merită cu prisosință. Adică le-a târât într-un fel de subsol al subiectelor. Și cu ștampilele: una vine din subconștientul PRM, cealaltă din budoarele concursurilor de Miss!

Cum se explică asocierea celor două Miss-uri din PSD și PDL, două partide aflate într-un război pe viață și pe moarte? Nimic mai simplu! Ca filosofie, amândouă grupările sunt de aceeași factură. Promit orice și, când ajung la putere, te pocnesc peste gură și se dau de ceasul morții să găsească o șmecherie prin care să pună botniță presei. PDL are nevoie de lege pentru a astupa înjurăturile pe seama hoțiilor. PSD miroase sânge de măcelărie și se pregătește de o nouă împărțire a ciolanului. Principala grijă a celor două partide este ca țara să facă difuzoarele mici. Să-și țină gura și să nu crâcnească vreo vorbă despre imbecilitatea măsurilor de ieșire din criză. Și nici despre furgăseala mahărilor de la putere. Sau despre absența ideilor articulate din scăfârlia lui Victor Ponta.

Inițiativa Olguța-Roberta ne arată ce precară este materia intelectuală din primele rânduri ale politicii românești!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.