Coana Nutzy – după păcătuială, la Dracul din parohie

Madam a căzut în capcană. Ca și coana vulpe, s-a trezit priponită de-un picior, în ciuda tocului lăcuit de 10-12 centimetri. Nutzy, ca și vulpea din poveste, a început să-și dreagă glasul, să se gudure, să spună povești, să miaune și să se roage, zicând cu glasul ei pe trei octave că se pocăiește. Studiază deja teologia și se pregătește de cele sfinte!

Adevărul este că toată vara asta de circ bulevardier regizat de coana Nutzy și jucat mediocru pe R TV sau prin ziarele și revistele cu succes la mahala ne-a arătat o Elena Udrea cu o mie de fețe. Numai teologică nu. În tot ce a putut stoarce mintea ei fără vocație regizorală cu lucrurile din garderobele sale, cu toate s-a vânturat pe unde nici mintea nu te duce. Era gata să se vâre și prin locuri din care ar fi fost scoasă în șuturi și stucheli. Această disperare de a se vedea și de a fi băgată în seamă nu ascunde doar înclinațiile sale de mahalagioaică scăpată în politică. Era un fel șiret de a cerși simpatie, de a câștiga oarece îngăduință.

Eu unul sunt gata să jur că tot circul Elenei Udrea din acești doi ani a fost o piesă de captațio benevolentiae jucată în pregătirea întâlnirilor de la DNA. Elena Udrea presimțea demult că se strânge lațul și că o za de oțel i se apropie de gleznă. Chiar și scena cu masteratul în teologie tot o formă de prefăcătorie vulpească a fost. Făcută românește, ca toată politica noastră și ca toate doctoratele acestea de pomină care au umplut țara de impostori și pușcăriași cu doctorate agățate de gât. Bezelele televizate ale cucoanei, trimise românilor cu insistență mai mult decât obraznică, n-au făcut decât să stârnească milă și să facă și mai așteptat momentul de joi de la DNA.

Șiretlic de vulpe tăbăcită: ea s-a cerut singură ca fiind o credincioasă, cinstită, o însingurată care nu știe nimic de bani, de sex și politichie și că mare nevinovată în învârteli ea este. Dar lucrurile se dovedesc a fi pe dos. DNA-ul a început să sape la toate afacerile necurate ale lui Traian Băsescu. Codruța Kovesi (chiar și americanii) nu mai înghit admonestările marinarului. Prea mulți sunt gata să i-o plătească. Săpând la banii și învârtelile lui Traian Băsescu, procurorii vor ajunge fără îndoială la Elena Udrea și la Sorin Blejnar, la Daniel Moldoveanu și la marmura lui Adrian Videanu, cel care a primit în gestiune și marile afaceri din Primăria Capitalei.

Dacă DNA-ul se concentrează pe marile afaceri de la vârful piramidei politice, atunci el chiar merită susținut. Abia atunci DNA poate fi scos din sfera jocurilor politice pe care acum le practică zilnic cu ajutorul mandatelor și al chemărilor la audieri. Or, din ce a fost până acum, nu te înclini nici cu forța. Vasile Blaga are opt-zece plângeri si denunțuri și minte pe scările DNA-ului ca pe scările Direcției județene a Vămilor. Ce să mai zic de Videanu, de Boagiu, de Berceanu și de toți clienții lui Traian Băsescu?

Cum ajuns Elena Udrea la Teologie? Mai ceeva ca și capra pierdută în fața catedralei Notre Dame. Aproape la fel cum a ajuns Traian Băsescu adversarul DNA-ului și al SRI-ului. Cât i-a trebuit, i-a folosit la hăcuit adversarii și la dositul untului din economie. Acum, când se strînge lațul și în jurul său, Traian Băsescu înjură binomul de mama focului. Ce să facă Elena Udrea? Cu vocea sa pițicată nu poate înjura nici tablagii din intersecții. Așa că după o vară de circ s-a hotărât să joace rolul prea-curatei și preanevinovatei.

Elena Udrea cu masterat și doctorat în teologie? E ca și cum ai pune fetelor pe care le prinde dimineața prin cluburi și discoteci câte o camilafcă pe scăfârlie să meargă la un cocteil în fața bisercii.

De ce la Cluj? Nespus de banal! Acolo biserica e mai dulce! Elena Udrea s-a înscris să-și facă un masterat la teologia de la Cluj pentru că acolo are un prieten din PDL, Adrian Gurzău, ajuns acum în PMP (chiar candidat al PMP-ului la Primăria Clujului, căruia Udrea i-a botezat un copil). Adică tot în preajma lui Traian Băsescu. Acestui Adrian Gurzău i-a ars de asemenea de teologie, fiind unul dintre impostorii credincioși ai Ardealului. Sau s-a adăpostit la aceștia, mama acestui Gurzău fiind contabilă șefa la Facultatea de Teologie Ortodoxă, terminată de fiul neterminat în politică și unde Elena Udrea tocmai s-a înscris la studierea celor sfinte din care înțelege cât înțelege și vulpea din picturile bisericești. Dacă Elena Udrea ar fi avut o rudă la ursuline sau un amant la papistași, coada vulpii într-acolo ar fi căutat adăpost!

Elena Udrea cu camilafcă cântând de zor în corul bisericii!? Măi să fie! Dacă România înghite și o asemenea gogomănie atunci musai trebuie să-l creadă și pe Traian Băsescu un sfânt cu cheile de la Porțile Raiului.

Poate că numai în iad ordinul dracilor când se distrează, arși pe dinăuntru, țopăie într-un asemenea spectacol, zicând că se bucură și ei nițel pe seama alegătorilor și a credincioșilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.