Cod Galben de inundaţii în 26 de judeţe

Hidrologii anunță cod galben de inundaţii pe râuri din 26 de judeţe.
De marţi seară, de la ora 18.00, şi până joi, la ora 06.00, în urma scurgerilor pe versanţi, a viiturilor rapide şi a creşterilor de debite se pot produce inundaţii locale

Astfel, inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri se pot produce pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş superior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), afluenţii Mureşului inferior din judeţul Hunedoara, Jiu superior şi afluenţii săi din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj, afluenţii Oltului din judeţele Vâlcea, Gorj şi Olt, Vedea, în bazinul superior din amonte de staţia hidrologică Văleni şi afluenţii săi (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), Argeş superior şi afluenţii săi (judeţele Argeş şi Dâmboviţa).

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale se pot produce şi pe unele râuri mici din alte bazine hidrografice, situate în zonele de deal şi munte din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu, Braşov, Prahova, Harghita, Covasna, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Iaşi.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri, a precizat INHGA.

O avertizare cod galben de ploi şi vijelii este în vigoare și pentru 27 de judeţe: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Covasna, Mureş, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Dolj, Olt, Gorj, Teleorman, Vâlcea, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

Astfel, potrivit meteorologilor, de marţi, ora 18.00, până miercuri, la ora 22.00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, nordul Moldovei şi vestul Munteniei, precum şi în zona de munte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.