Cod galben de inundații pe mai multe râuri

Hidrologii au emis cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Caraş Severin, Timiş, Mehedinţi, Gorj şi Dolj, de joi până sâmbătă.

Avertizarea vizează râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Timiş mijlociu şi inferior şi afluenţii săi, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Drincea, Desnăţui, Jiu mijlociu şi inferior şi afluenţii săi (judeţele Mehedinţi, Gorj şi Dolj).

Potrivit hidrologilor, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, începând de joi, ora 12.00, în aceste bazine se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona de munte şi propagării. Aceste fenomene ar putea să apară până sâmbătă la ora 16.00.

„Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din judeţele Mehedinţi şi Dolj”, precizează hidrologii.

Meteorologii au emis, miercuri, două avertizări Cod Galben de precipitații, valabile începând de joi după-amiază până sâmbătă, în majoritatea regiunilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.