Cod galben de inundaţii pe râuri din 12 judeţe

Hidrologii au instituit cod galben de inundaţii pe râuri din şapte judeţe şi au prelungit de joi până sâmbătă, la ora 18.00, avertizarea pentru râuri din alte cinci judeţe, unde se pot produce creşteri de debite.

Potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, codul galben se instituie joi, de la ora 13.00, pe râurile Vedea superioară şi Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman) şi de vineri, ora 10.00, pe râurile Teleorman, Neajlov şi Sabar (judeţele Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov), pe Prahova şi unii afluenţi (judeţul Prahova) şi pe afluenţii Buzăului mijlociu şi inferior (judeţul Buzău).

De asemenea, va fi prelungit până sâmbătă, la ora 18.00, codul galben emis miercuri, pe râurile din bazinele hidrografice Caraş, Nera, Cerna (judeţul Caraş-Severin), Drincea (Mehedinţi), Desnăţui (Dolj), Jiu – sector aval Sadu (Gorj şi Dolj) şi pe unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior (Gorj, Dolj şi Mehedinţi), pe Olteţ (Gorj şi Vâlcea) şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior (Gorj, Olt, Vâlcea şi Dolj).

Creşteri importante de debite s-ar putea produce,de asemenea,  de vineri, ora 16.00, până sâmbătă, la ora 18.00, şi pe alte râuri mici din jumătatea de sud a Moldovei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.