Cod galben de ninsori însemnate și viscolite în Capitală și nouă județe

Meteorologii au emis, miercuri, o atenționare Cod galben de ninsori local însemnate cantitativ și temporar viscolite pentru nouă județe din sudul și sud-estul țării și municipiul București, valabilă până joi dimineața.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 8 februarie, ora 10.00-9 februarie, ora 9.00, în sudul Moldovei și în cea mai mare parte a Munteniei, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Cele nouă județe aflate sub Cod galben de ninsori sunt: Giurgiu, Călărași, Ilfov, Ialomița, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș (jumătatea de nord). La acestea se adaugă Capitala.

În județele Călărași, Giurgiu, în sudul județelor Prahova și Dâmbovița, precum și în județul Ilfov și municipiul București vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu viteze de 45-55 kilometri/oră, iar în județele Vrancea, Buzău și Ialomița rafalele vor depăși 55 — 60 kilometri/oră, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. În estul Munteniei și sud-estul Moldovei în cursul zilei se vor menține depunerile de polei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.