Cod Galben de ploi, ninsori și vânt în 19 județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, o nouă atenționare Cod Galben de ploi, ninsori și intensificări ale vântului valabilă în 19 județe, până la ora 18.00.

Atfel, va ploua pe arii extinse în estul și sud-estul țării, unde local cantitățile de apă vor depăși 20 — 25 de litri/mp, iar în sudul și centrul Moldovei și în Dobrogea izolat 40 l/mp. În nordul Carpaților Orientali vor fi mai ales ninsori și condiții de polei. În nordul Moldovei și în estul Transilvaniei precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h în estul Munteniei și în Dobrogea, iar la munte vor fi rafale de peste 80 km/h.

Județele aflate luni sub Cod Galben sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Mureș, Hunedoara, Neamț, Iași, Covasna, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.