Cod portocaliu pentru trei bazine hidrografice

Pe râurile din bazinele hidrografice Jijia (județele Botoșani și Iași), Trotuș (județele Harghita și Bacău), Râul Negru (județul Covasna) a fost emis, miercuri, o avertizare de Cod portocaliu, valabilă pentru intervalul 23 iulie, ora 13,00 – 24 iulie ora 13,00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), râurile afectate sunt: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Someșul Mare, Crasna, Crișul Alb, Crișul Negru, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Bârlad, Trotuș, Bistrița și Jijia:

Astfel, se vor inregistra scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu depășiri ale Cotelor de atenție.

A fost actualizata si atenționarea hidrologică de Cod galben din 22 iulie, ora 13,30, pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur superior, Lăpuș (județele Maramureș și Satu Mare), Someșul Mare (județul Bistrița Năsăud), Crasna superioară și mijlocie (județele Sălaj și Satu Mare), Crișul Negru (județul Bihor), Crișul Alb superior (județele Hunedoara și Arad), Bega, Timiș superior, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (județele Timiș și Caraș-Severin), Mureș superior (județul Harghita) și unii afluenți ai săi din județul Hunedoara, Olt superior și afluenții săi din județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu și Vâlcea, Vedea-bazin superior amonte s.h. Văleni și afluenții săi (județele Argeș, Olt și Teleorman), Argeș superior și afluenții săi din județele Argeș și Dâmbovița, Ialomița superioară (județul Dâmbovița), Prahova și afluenții săi (județul Prahova), Buzău și afluenții săi din județele Covasna și Buzău, Rm.Sărat, Putna (județul Vrancea și Buzău), Bârlad (județele Iași și Vaslui), Bistrița superioară și afluenți (județele Suceava și Neamț).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.