Codruț Șereș, despre sentința în dosarul privatizărilor strategice

Condamnat la 4 ani și opt luni de închisoare, în dosarul privatizărilor strategice, fostul ministru al Economiei și comerțului Codruț Șereș nu a vrut să comenteze decizia ÎCCJ.

Întrebat dacă îi este fică de închisoare, Șereș a declarat: „Frica este o stare normală. Am în spate ani de liceu militar şi şcoală militară, ca atare…”.

„Nu am să răspund la întrebări şi nu vreau să comentez decizia ÎCCJ, pentru că e cel mai înalt for. Pe de altă parte, văd că la TV se face o analiză foarte atentă a ceea ce înseamnă acest caz şi e un singur lucru pe care vi-l spun: respect deciziile justiţiei şi celor care se uită la noi le doresc să aibă parte de justiţia independentă din România. Nu vreau să comentez şi nu comentez decizia justiţiei”, a spus fostul ministru, potrivit digi24.ro.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat marți pe fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare, iar pe fostul ministru al Comunicațiilor Zsolt Nagy la patru ani de închisoare, în dosarul privatizărilor strategice.

Sentința de marți este definitivă, astfel că foștii miniștri vor intra la închisoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.