Codul de procedură fiscală, undă verde de la Senat

Senatul a adoptat, marți, proiectul de lege privind Codul de procedură fiscală, după ce luni a adoptat proiectul Codului Fiscal.

Proiectul de lege privind Codul de procedură fiscală urmează să meargă la Camera Deputaților, for decizional.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a ținut să se refere la noul Cod fiscal, adoptat luni de Senat, afirmând că acesta a fost elaborat „pentru economia României”.

„Vreau doar să transmit foarte clar că acest Cod fiscal nu aduce niciun fel de taxă nouă, nu crește niciun fel de taxă existentă din guvernările anterioare. Este un Cod fiscal pentru români și pentru economia din România”, a precizat acesta, după ce proiectul Codului de procedură fiscală a fost adoptat de Senat cu 67 de voturi pentru, 17 voturi împotrivă și cinci abțineri.

În timpul dezbaterilor din plenul Senatului, senatorul PNL Mărinică Dincă a susținut că, prin noul Cod de procedură fiscală, „ANAF va obține un instrument din partea lui Victor Ponta și a majorității PSD prin care să îngenuncheze toate firmele românești”.

„Astăzi avem în față Codul de procedură fiscală, legea prin care se jupoaie fiecare român în parte de către Victor Ponta. Taxele se iau prin acest instrument, Codul de procedură fiscală. (…) Ați auzit în zona publică discutându-se de faptul că ANAF, în ultima perioadă, a luat măsuri abuzive. Îi permite acest Cod de procedură fiscală să ia și mai bine aceste măsuri abuzive”, a afirmat acesta, citat de Agerpres.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.