Codul Fiscal, pus la zid de Isărescu și de FMI

Articolul Mugur și Orlando dezbat problema macrostabilității: Guvernatorul BNR și FMI pun la zid Codul Fiscal a generat numeroase comentarii din partea cititorilor cotidianul.ro. Pe cele mai importante le reproducem în continuare:

Isarescu
0
ar trebui trimis la plimbare.Prin lege, Banca Centrala se ocupa doar de politicile monetare si nu are nici o atributie in stabilirea politicilor economice si fiscale adoptate de Guvern. ( H )
Publicat acum 19 minute
+Răspunde
Martin
0
Acum se vede adevarul foarte clar si anume ca interese externe au stat la baza retrimiterii in parlament a codului fiscal. Isarescu si Iohanis fac jocurile intereselor externe in dauna poporului roman. Pentru cei care vin cu argumente impotriva poporului roman le amintesc ca 20 de ani TVA a fost 19% si taxa pe stalp nu exista. Dar despre ce vorbim, Romania nu are nevoie de interese externe sa fie distrusa, Romania este distrusa in fiecare zi de romani, de oameni care locuiesc, traiesc si spera la un viitor in tara. Cum fac ei lucrul acesta? Aplaudind in fiecare zi pe Iohanis presedintele mafiei basiste, pe Blaga, Gorghiu si gasca mafiota care trage sforile sa preia guvernul. Nici nu va fi greu, pe Ponta o sa-l distruga cu DNA si totul sa terminat, mafia preia din nou controlul. Vilcov dupa ce a promovat reducerea TVA la alimente a ajuns la puscarie, Ponta dupa ce promoveaza noul cod fiscal ajunge la puscarie.
Publicat acum 40 minute
+Răspunde
ochi ager
+4
Bancile prin speculatii financiare au creat aceasta criza economica, dar guvernul trebuie macrospupravegheat?!? Nu cumva ar trebui sa fie invers? Nu cumva guvernul trebuie sa creeze un organism de control asupra bancilor care iata o iau razna din lacomie ?
Publicat acum 59 minute
+Răspunde

Haiduc-scrâşnind-de-neputinţă!

+3
Isarescu îşi permite să facă cărţile în politica românească!? Natura nu suportă „goluri”, nici măcar la fotbal! Atâta timp căt guvernarea României este vidă, lăsată pe mâna unuia ca Oprea, cât timp la Cotroceni este ceaţa groasă a neantului, de nu mai ştii care-i preşedintele şi care-s consilierii, cât timp parlamentul este aneantizat şi pulverizat prin cele mai exotice staţiuni răcoroase, căci şi aşa acolo era haosul apocaliptic, cât timp justiţia se joacă de-a baba-oarba, cu bagheta albă în loc de balanţă, fiind dirijată de interese meschinee, străine, distrugătoare de ţară, cât timp ţara-i un sat fără câini, cât timp avem servicii bune doar la… tenis, evident că unuia cu tichiuţă pe chelie să-i fie şoptită ideea „genială” să ocupe el locurile făcute vacante, deşi gras plătite şi răsplătite! Nu e „normal”?! Mai ales dacă totul face parte dintr-un plan dinainte şi bine ticluit pe undeva printr-un Club, dar nu de fotbal ci de… Bieliard!?!
Publicat acum o oră şi 34 minute
+Răspunde

Blackforrest

+10
Chiar nu inteleg ce mai tot discutam despre FMI si ” recomandarile” acestor asa-zisi ” experti”. Fragmentul urmator este dintr-un articol din Wall Street Journal din 2013: „In an internal document marked „strictly confidential,” the IMF said it badly underestimated the damage that its prescriptions of austerity would do to Greece’s economy, which has been mired in recession for the last six years.” pentru cei care nu cunosc engleza: ” intr-un document intern etichetat ” strict confidential (secret) FMI afirma ca a subestimat in mod grav impactul distrugator al recomandarilor sale privind austeritatea asupra economiei Greciei, care a fost afectata de recesiune in ultimii sase ani”. Daca ei au gresit atat de grav in cazul Greciei ce incredere mai putem avea in acesti asa zisi experti? De ce am asculta parerile lor? Daca gresesc si in cazul nostru? Cine plateste? Noi desigur, ca si grecii saracii. La asemenea erori majore, care chinuie o tara intreaga, nu mai merita sa ascultam de FMI. Nici daca ne invata sa trecem strada! Deci, uitati de FMI!! Parerea lor e la fel de buna ca a oricaruia dintre noi. In ceea ce priveste ce spune Isarescu am mari dubii ca stie despre ce vorbeste. Initial, a fost de acord si a sustinut Codul Fiscal. Acum s-a rasucit. Dar, nu explica deloc clar despre ce e vorba. Ce anume pune in pericol macrostabilitatea? reducerea TVA la 19%? Pai daca l-am crescut de la 19 la 24% dintr-o data de ce nu am putea face la fel si invers? Parca vorbeste pasareasca veche. Spune frate clar care e problema ca pana acum ai creat doar confuzie si ne-ai dovedit ca esti cam labil. Are BNR vre-un studiu de impact? Sau ceva calcule? Sau s-a trezit peste noapte Daianu ca nu-i place Codul Fiscal si acum trebuie sa nu ne placa? La ce „expert” e Daianu nu ar fi de mirare. Cam penibil comportamentul BNR ca sa nu spunem cu litere de o schioapa: LIPSIT DE PROFESIONALISM!!!
Publicat acum 2 ore şi 23 minute
+Răspunde
Nasty
+9
Temerile sunt aceleasi…ordinul este ordin, aici vorbim despre pricipiile centrului de comanda unica. Am aflat cu aceasta ocazie cine este Guvernatorul peren al Romaniei si pentru cine il conduce pe el . Acum intelegem de ce dupa 25 de ani de multiple mandate ale lui Isarescu , nu mai exista nicio Banca de Stat in Romania . Acum intelegem de ce Capitalismul Romanesc nu se poate infiripa, acum intelegem de ce Romania se vinde pe bucati , catre te miri cine din afara Romaniei. singura conditie : sa fie strain si daca s epoate dusmana la Poporului Roman. PM al Ungariei, Orban Viktor a trecut la rascumpararea actiunilor de la bancile straine din Ungaria si la renationalizarea lor. Mugur nu are timp de patriotisme demodate si de parada, el distruge incet si sistematic , ca un cancer , tot ce a insemnat Romania Moderna, incepand cu Banca Nationala a lui Eugeniu Carada. EL ESTE TERMINATORUL ROMANIEI .
Publicat acum 2 ore şi 30 minute
+Răspunde
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.