Codul galben de ninsori și vânt, extins

Administrația Națională de Meteorologie a extins, vineri dimineață, pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv municipiul București, atenționarea Cod Galben de ninsori și intensificări ale vântului, aceasta urmând să fie valabilă începând de vineri dimineață de la ora 10,00 și până în seara aceleiași zile la ora 20,00.

În intervalul menționat vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în Oltenia, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în centrul și sudul Moldovei, mixte în Muntenia și predominant sub formă de ploaie în Dobrogea. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 50…60 km/h îndeosebi în sud și sud-est, iar la munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

De vineri după-amiază se va restrânge însă la 10 numărul județelor pentru care meteorologii mențin Codul Galben de ninsori pentru încă 24 de ore.

Astfel, până sâmbătă dimineață la ora 10,00 va continua să ningă în sudul Olteniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în sudul și în estul Munteniei și mixte în Dobrogea. Vântul va avea intensificări locale în sudul și în sud-estul țării, cu viteze ce vor depăși la rafală 50…60 km/h.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.