Codul Ponta în ţara cu două mâini stângi

Mare agitaţie zilele acestea. Canicula nu creşte numai agresivitatea animalelor, ci şi pe a anumitor oameni politici. Codul fiscal marca Ponta a fost lăudat de propaganda PSD ca fiind cel mai bun din istoria recentă a României. În realitate, acesta a fost cea mai mare cacealma a guvernării precedente. Acest cod îi nenorocea pe cei fără venituri, pe cei care lucrează în străinătate, pe deportaţii regimului stalinist, dar şi pe veteranii de război. Parcă ar fi fost făcut de foştii pecerişti ca să-şi ia revanşa că în decembrie 89 au pierdut, parţial, puterea.

Ulterior, actualul guvern a luat totuşi nişte măsuri tardive, de corectare a unor măgării evidente ale acestei capodopere de nesimţire numită pompos Cod Fiscal. Culmea insolenței este că tot pesediştii se plâng de acest cod, ameninţând cu o moțiune de cenzură. Este adevărat că acest guvern însăilat, total neperformant şi urechist, nu a meritat nici un moment să conducă România. Dacă pesediştii vor să depună o moţiune de cenzură au o mie de motive să o facă, mai puţin Codul Ponta.

Ce nu observă însă nimeni este că la noi există două mari partide, care se luptă pentru putere, amândouă fiind de stânga. Nu va înfierbântaţi prea tare, e destul de cald afară! Marele PNL a iniţiat sau a votat măsuri de stânga mai ceva decât PSD-ul. Creşteri de pensii, de salarii, de alocaţii, creşterea salariului minim şi alte măsuri de stânga, toate au fost ori propuse, ori votate cu două mâini şi, oricum, aplaudate de peneliştii frenetici în prostia lor, crezând că aşa vor obţine capital electoral. Să vedem însă de ce greşesc fundamental liberal-socialiştii. Există o masă consistentă de electorat, formată din bugetari, pensionari şi asistaţi social. Această masă se ”bucură” de orice măsură de stânga luată de politicienii avizi de voturi. Ei însă asociază întotdeauna aceste măsuri cu foştii comunişti, adică PSD-ul, indiferent cine le-ar propune şi le-ar vota. Cum? Datorită propagandei din ultimii 26 de ani. Este vorba de un electorat stabil, foarte conservator, şi prea puţin interesat de subtilităţile politice. Indiferent cine le va mări pensiile, alocaţiile, ajutoarele sociale sau salariile, etc., există votanți care vor fi de părere că PSD şi aliaţii lor au făcut acest lucru sau că i-au forţat pe cei de la putere, prin diverse căi și mijloace, să o facă.

În acelaşi timp, există o masă mare de tineri, sau oricum de oameni în putere, majoritatea educați sau măcar bine calificați, care muncesc în sectorul privat şi contribuie în mod masiv, decisiv, la PIB-ul şi bugetul ţării. Aceşti oameni sunt cei mai oropsiţi de către politicienii români de stânga sau de dreapta. Sectorul privat, cel care produce plusvaloarea în România, este şi cel mai stors, oamenii care lucrează acolo sunt supraîncărcaţi cu munca, mulţi dintre ei sunt mai prost plătiţi decât bugetarii şi, în acelaşi timp, batjocoriţi de către statul căruia îi plătesc, prin diverse taxe, contribuţii şi impozite, mai mult de trei sferturi din veniturile realizate de ei. A venit deja (neoficial) campania electorală. Politicienii se încaieră la televizor mai ceva decât câinii de luptă în arenă. Toţi promit măriri de pensii, salarii, alocaţii şi ajutoare sociale şi alte măsuri de stânga. Bravo lor! Nu am văzut pe nimeni care să aibă curajul să spună STOP! Întâi să întărim economia, să mai ușurăm povara asupra antreprenorilor şi salariaţilor lor. Să încurajăm într-un mod inteligent investițiile, în aşa fel încât tinerii să rămână să muncească în ţară şi să crească economia României, nu a altor ţări dezvoltate.

Să facem ceva în aşa fel încât să avem o infrastructură de transport viabilă, ca premiză a creşterii economice sănătoase și de durată? Nu! Toţi se ceartă pe pensii şi pe salariile bugetarilor. Să-i vedem după alegeri pe stimabilii penelişti, care se dau drept partid de dreapta, dar cărora fosta asociere cu PSD în cadrul USL le-a cam luat minţile politice, că se vor plânge că nu au obţinut peste 25% şi că iarăşi PSD-ul şi aliaţii săi au fost votaţi în bloc de către electoratul captiv la stat. Păi, normal, dacă ei nu vor veni cu o ofertă serioasă pentru cei care fac banii în ţara asta, adică pentru electoratul de dreapta, acesta va sta iarăşi acasă în ziua votului, dezamăgit că nu are cu cine vota. Şi este aproape sigur că PNL va face iar greșeala de a nu se adresa propriului electorat, crezând că acesta votează din oficiu cu liberalii. Iar electoratul de stânga nu va fi păcălit nici de data aceasta de măsurile populiste propuse şi votate de penelişti. Ei ştiu, şi votează originalul: PSD! Iar România va merge pe drumul sărăciei şi incertitudinii încă mulţi ani de acum înainte, cum şi merită, deoarece este ţara care, indiferent de cine o va conduce în viitor, va avea de fapt două mâini stângi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Popescu 220 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.