Codul roșu de inundații, prelungit până joi dimineață în județele Olt, Teleorman şi Argeş

A fost extins până joi, la ora 08.00, codul roşu de inundaţii pe râurile Vedea şi Cotmeana, în judeţele Olt, Teleorman şi Argeş. Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, se menţine şi se extinde avertizarea cod roşu, începând de miercuri, ora 08.00, pe Vedea şi pe afluentul său Cotmeana, din judeţele Olt, Teleorman şi Argeş. Pe cele două râuri pot fi depăşite cotele de pericol, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior.

Râurile Gilort, în amonte de staţia hidrologică Târgu Cărbuneşti (judeţul Gorj), Lotru (judeţul Vâlcea), Olteţ şi afluentul său Cerna (judeţele Gorj, Vâlcea şi Olt) au fost sub avertizare cod roşu de inundaţii, de marţi, ora 23.00, până miercuri, la ora 09.00.

Pe râul Olt au fost înregistrate debite istorice, care se întâmplă o dată la 200 de ani. În ultimele 48 de ore, în urma ploilor abundente cantităţile de apă acumulate au ajuns până la 180 de litri pe metru pătrat, în zona județelor Gorj, Vâlcea, Argeș și Teleorman.

Codul portocaliu de inundații pe râuri din 9 judeţe a fost prelungit, de asemenea, până miercuri după-amiază.

Ploile torenţiale au afectat multe localităţi din ţară, gospodăriile oamenilor fiind inundate, iar drumuri naţionale şi judeţene, blocate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.