Codul sursă al episodului „Udrea la shopping”

Al cui este blogul joscenzura2014.wordpress.com pe care au fost publicate fotografiile cu Elena Udrea, Alina Bica (procuror șef DIICOT) şi și Ana Maria Topoliceanu (fost director general la Compania Națională de Investiții), aflate la shopping la Paris?

O întrebare legitimă, mai ales că blogul cu pricina a fost creat anume pentru a publica fotografiile respective şi şters după ce autorul s-a asigurat că ele au ajuns la toată lumea.

„Am avut curiozitatea să scutur puțin codul sursă al blogului și am găsit o informație care nu e vizibilă pe pagina blogului: username-ul de pe care a fost postat articolul pe joscenzura2014.wordpress.com: alinamares70.

O fi cacealma sau neglijență?”

O întrebare aparent fără răspuns, pentru că oricine poate face un blog, în deplină anonimitate. Mai precis, în aproape deplină anonimitate. Un tânăr blogger din Bacău, Cristian Ghingheş, care ştie să se uite în codul sursă al blogului, a făcut o scurtă cercetare.

„Am avut curiozitatea să scutur puțin codul sursă al blogului și am găsit o informație care nu e vizibilă pe pagina blogului: username-ul de pe care a fost postat articolul pe joscenzura2014.wordpress.com: alinamares70. O fi cacealma sau neglijență?”, scrie Cristian, alias kristofor, pe blogul propriu.

În acest moment, Alina Mareş e un nume ca oricare altul. Poate să fie numele real al autorului blogului joscenzura2014.wordpress.com, poate fi doar o pistă falsă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Liviu Stan 239 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.