Coduri Galben și Portocaliu de inundații pe mai multe râuri din ţară

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, pentru următoarele 48 de ore, hidrologii au emis cod galben de inundații pentru mai multe râuri din județele Timiș, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Dolj, Argeș, Sibiu, Vâlcea și Dâmbovița și cod portocaliu pentru râuri din județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Dolj și Vâlcea.

Conform hidrologilor, în acest interval, se previzionează creșteri importante de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție și de inundație.

Astfel, se instituie Cod Galben în perioada 23 octombrie, ora 12,00 — 25 octombrie, ora 12,00, pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții Mureșului din județul Hunedoara, Bega-bazin superior, Timiș-bazin superior și mijlociu, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (județele Timiș, Caraș Severin și Gorj), Drincea (județul Mehedinți), Jiu — bazin superior și mijlociu (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți), Jiu pe sector Filiași-amonte Podari (județul Dolj), afluenții Oltului mijlociu și inferior (județele Sibiu, Gorj, Vâlcea și Argeș).

Codul galben este valabil și în intervalul 23 octombrie, ora 12,00 — 24 octombrie, ora 16,00, pe râurile din bazinele hidrografice Iza, Tur, Lăpuș (județele Maramureș și Satu Mare).

În intervalul 23 octombrie, ora 23,00 — 25 octombrie, ora 12,00, se instituie Cod Galben pe râurile din bazinul superior și mijlociu al Argeșului (județele Argeș și Dâmbovița).

Hidrologii instituie Cod Portocaliu, în intervalul 23 octombrie, ora 23,00 — 24 octombrie, ora 24,00, pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș superior, Nera, Cerna (județele Timiș și Caraș-Severin), afluenții Jiului din județele Hunedoara, Gorj și Mehedinți, Jiu pe sector aval Filiași-Răcari (județul Dolj), afluenții Oltului (județele Gorj și Vâlcea).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.