Scrisoarea lui Coldea către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009

Florian Coldea refuză să se prezinte la Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, alegând să trimită luni o scrisoare.

Fostul prim-adjunct al directorului SRI precizează că în cursul zilei de 6 decembrie 2009, cât şi anterior şi ulterior acesteia, a avut, „ocazional”, şi „activităţi cu caracter privat”.

„ Atât în cursul zilei de 6 decembrie 2009, cât şi anterior şi ulterior acesteia, în calitate de prim-adjunct al directorului SRI, am desfăşurat cu precădere activităţi circumscrise apărării (…) De asemenea, în mod firesc, ca orice alt cetăţean, ocazional am avut şi activităţi cu caracter privat – fără nicio legătură cu atribuţiile mele de serviciu sau care să implice calitatea mea profesională”, a scris Coldea.

El a menţionat că aceste activităţi, deşi private, se supun prevederilor din normele şi regulamentele militare aplicabile personalului SRI şi nu au afectat în niciun fel conduita sa profesională sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Coldea mai precizează că nu a luat cunoştinţă de niciun fel de date, informaţii, respectiv fapte sau împrejurări referitoare la posibilitatea afectării rezultatului scrutinului electoral sau cu privire la alte aspecte care fac obiectul activităţii Comisiei.

„Vă asigur, cu deplină responsabilitate, că şi în ziua de 6 decembrie 2009, atât în cadrul activităţilor profesionale, cât şi al celor private, am acţionat în spiritul legii şi al regulamentelor militare”, a mai scris Coldea.

Săptămâna trecută, în faţa Comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, fostul director al SRI, George Maior recunoscut că a fost în seara scrutinului la Gabriel Oprea acasă, la un eveniment privat, dar nu a vrut să spună dacă au fost prezenţi Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

Kovesi şi Coldea au fost aşteptaţi, marţi, pentru a fi audiaţi de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009.

Scrisoarea lui Coldea:

content-image

content-image

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.