Coldea, „candidat unic la un concurs fake”

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost candidat unic la un concurs fake, scrie jurnalista Sorina Matei, referindu-se la concursul pentru un post de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii a SRI câștigat de acesta.

„Şpăgarul lui Ghiţă de la SRI (vacanţe contra contracte din bani publici pe aceleaşi firme, fapte ce se prescriu după 2020), acum, într-o nouă prezentare. Conferenţiar universitar fără acoperire, candidat unic la un concurs fake, totul cu sprijinul SRI şi doar pentru a obţine alţi bani publici şi evident reîncadrarea în SRI. #CândMizeriaNuAreLimite”, a scris Matei pe Facebook referindu-se la acest caz.

La rândul său, vicepreşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, deputatul ALDE Marian Cucşa, a declarat că nu i se pare normal ca Florian Coldea să revină şi să predea la Academie, după ce a fost trecut în rezervă, anunțând că vor fi cerute detalii Serviciului.

„În prima şedinţă a Comisiei SRI vom cere Serviciului detaliile acestui subiect, să vedem cum a fost posibil ca domnul Coldea să revină ca şi conferenţiar universitar, la Universitatea „Mihai Viteazul”. Nu mi se pare normal să revină, să predea la Universitate, din moment ce a fost trecut în rezervă”, a spus Cucşa, care a arătat că detaliile pe care Comisia le va solicita Serviciului vor privi şi posibilitatea ca Florian Coldea să fie reangajat în Serviciu şi să cumuleze, astfel, pensia cu salariul.

Florian Coldea a dat concurs pentru un post de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI şi a fost admis, a declarat miercuri Remus Pricopie, membru al comisiei de concurs.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.