Comisarul Alina Popescu, de profesie consilieră, aruncă în aer MAI-ul lui Carmen Dan

Între pensionarii de lux din MAI care au fost reangajaţi imediat după pensionare pentru a cumula pensia cu salariul, comisarul Alina Popescu este un caz cu totul şi cu totul special, care o implică şi pe ministrul Carmen Dan. De aceea, faptul că liderul de sindicat al poliţiştilor, Dumitru Coarnă, a dat-o de exemplu nu este întîmplător.

Comisarul Alina Popescu a fost un personaj pitoresc în cadrul IPJ Olt, unde a lucrat pînă la începutul acestui an, fiind consiliera ultimilor patru şefi ai Inspectoratului Olt: Florian Baicea, Ion Stoica, Ion Voicu şi Cătălin Florescu! Se poate spune că adevărata sa profesie nu este de poliţist, ci de „consilieră”!

Din această funcţie a fost luată la Ministerul de Interne pentru a fi încadrată tot pe post de „consilier al ministrului”, dar cu un salariu de 10.000 lei. Şi, aici, atenţie la data încadrării: 13 ianuarie 2017. Peste exact şase luni, adică în iunie 2017, se pensionează la vîrsta de 44 de ani, pentru a beneficia de legea care ia considerare exact salariul pe ultimele şase luni! În acest fel, Alina Popescu iese la pensie cu 12.000 lei pe lună!

Dar acest venit nu-i era de ajuns, aşa că, imediat după pensionare, este reangajată în MAI exact pe aceeaşi funcţie de consilier al ministrului, luînd mai departe şi salariul de 10.000 lei! În total, Alina Popescu ia lunar peste 20.000 lei!

Este ilegal! Este o infracţiune!”, tună şi fulgeră Dumitru Coarnă. Ministrul de Interne, Carmen Dan, confirmă într-o declaraţie de presă toate aceste ciudăţenii: „Alina Popescu a fost eliberată din funcţie şi pusă la dispoziţie în luna iunie, ca urmare a încetării mandatului demnitarului – odată cu schimbarea Guvernului Grindeanu. La acel moment, aceasta a optat pentru a ieşi la pensie, în condiţiile art. 69 alin. 1, lit. j din Statutul poliţistului, vârsta acesteia fiind de 44 ani și 7 luni. Ulterior, în luna iulie, după numirea noului Guvern, persoana a fost încadrată în funcţia de consilier al ministrului, ca personal contractual, în condiţiile Ordonanţei 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administraţia publică centrală”. Deci, Dumitru Coarnă are dreptate!

Iată însă ce declară şi şeful IPJ Olt, comisarul şef Cătălin Florescu, fostul şef al Alinei Popescu: „Există şi la nivelul judeţului Olt deficit de personal. La nivelul ofiţerilor avem un deficit de 24%, iar la nivel de agenţi, undeva la 11%, 12% la momentul actual”. Numai în ziua de luni, la IPJ Olt s-au înregistrat 25 de rapoarte de pensionare!

Aşadar, în loc să se ocupe de problemele reale ale Ministerului de Interne, de faptul că în stradă există un deficit de personal, iar cel existent este prost dotat, Carmen Dan are grijă ca „tinerii pensionari” să-şi dubleze veniturile lunare!

Şi, uite-aşa, în timp ce Olguţa Vasilescu spune că pregăteşte Ordonanţa de urgenţă prin care să limiteze pensiile militarilor, astfel încît acestea să nu depăşească salariul avut în activitate, Carmen Dan îi reangajează pe cei abia pensionaţi pentru a le dubla veniturile!

Întrebările care se pun în cazul comisarului Alina Popescu sînt cît se poate de normale:

– ce a făcut excepţional această „consilieră” pentru ca veniturile ei să fie 20 de ori mai mari decît ale unui poliţist care-şi riscă viaţa în operaţiunile de apărare a ordinii publice?

– era oare chiar aşa de indispensabilă Alina Popescu în MAI, încît după pensionare să fie imediat reangajată?

– ce coincidenţă este aceasta: că a fost angajată la minister pe un salariu mărit exact cu şase luni înainte de pensionare pentru a beneficia de o pensie calculată chiar pe baza salariului din ultimele şase luni?

– nu este mai normal ca Guvernul să dea o Ordonanţă prin care să-i oblige pe pensionaţi să opteze între pensie şi salariul (aşa cum sînt obligaţi profesorii, de exemplu), nu să le încaseze pe amîndouă?

Aşteptăm acum ca Dumitru Coarnă, liderul sindicatului poliţiştilor, să se ţină de cuvînt şi să depună plîngerea penală împotriva ministrului de Interne, căci toate anomaliile sesizate de el s-au dovedit adevărate, ele constituindu-se într-un veritabil atac la adresa siguranţei cetăţeanului! Ca să nu mai vorbim despre bătaia de joc la adresa poliţiştilor care, chiar şi pe căldura infernală de afară, stau în arşiţă pentru a asigura liniştea cetăţenilor, evitarea accidentelor de circulaţie sau pentru a se lupta cu infractorii. În timp ce consiliera Alina Popescu stă frumos la căldurică, ducînd cafeaua ministrei Carmen Dan, şi ea, cîndva, fostă secretară la Teleorman!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.