×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:29
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Pensionată la 44 de ani, cu un venit de 20.000 lei
Comisarul Alina Popescu, de profesie consilieră, aruncă în aer MAI-ul lui Carmen Dan

Între pensionarii de lux din MAI care au fost reangajaţi imediat după pensionare pentru a cumula pensia cu salariul, comisarul Alina Popescu este un caz cu totul şi cu totul special, care o implică şi pe ministrul Carmen Dan. De aceea, faptul că liderul de sindicat al poliţiştilor, Dumitru Coarnă, a dat-o de exemplu nu este întîmplător.

Comisarul Alina Popescu a fost un personaj pitoresc în cadrul IPJ Olt, unde a lucrat pînă la începutul acestui an, fiind consiliera ultimilor patru şefi ai Inspectoratului Olt: Florian Baicea, Ion Stoica, Ion Voicu şi Cătălin Florescu! Se poate spune că adevărata sa profesie nu este de poliţist, ci de „consilieră”!

Din această funcţie a fost luată la Ministerul de Interne pentru a fi încadrată tot pe post de „consilier al ministrului”, dar cu un salariu de 10.000 lei. Şi, aici, atenţie la data încadrării: 13 ianuarie 2017. Peste exact şase luni, adică în iunie 2017, se pensionează la vîrsta de 44 de ani, pentru a beneficia de legea care ia considerare exact salariul pe ultimele şase luni! În acest fel, Alina Popescu iese la pensie cu 12.000 lei pe lună!

Dar acest venit nu-i era de ajuns, aşa că, imediat după pensionare, este reangajată în MAI exact pe aceeaşi funcţie de consilier al ministrului, luînd mai departe şi salariul de 10.000 lei! În total, Alina Popescu ia lunar peste 20.000 lei!

Este ilegal! Este o infracţiune!”, tună şi fulgeră Dumitru Coarnă. Ministrul de Interne, Carmen Dan, confirmă într-o declaraţie de presă toate aceste ciudăţenii: „Alina Popescu a fost eliberată din funcţie şi pusă la dispoziţie în luna iunie, ca urmare a încetării mandatului demnitarului – odată cu schimbarea Guvernului Grindeanu. La acel moment, aceasta a optat pentru a ieşi la pensie, în condiţiile art. 69 alin. 1, lit. j din Statutul poliţistului, vârsta acesteia fiind de 44 ani și 7 luni. Ulterior, în luna iulie, după numirea noului Guvern, persoana a fost încadrată în funcţia de consilier al ministrului, ca personal contractual, în condiţiile Ordonanţei 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administraţia publică centrală”. Deci, Dumitru Coarnă are dreptate!

Iată însă ce declară şi şeful IPJ Olt, comisarul şef Cătălin Florescu, fostul şef al Alinei Popescu: „Există şi la nivelul judeţului Olt deficit de personal. La nivelul ofiţerilor avem un deficit de 24%, iar la nivel de agenţi, undeva la 11%, 12% la momentul actual”. Numai în ziua de luni, la IPJ Olt s-au înregistrat 25 de rapoarte de pensionare!

Aşadar, în loc să se ocupe de problemele reale ale Ministerului de Interne, de faptul că în stradă există un deficit de personal, iar cel existent este prost dotat, Carmen Dan are grijă ca „tinerii pensionari” să-şi dubleze veniturile lunare!

Şi, uite-aşa, în timp ce Olguţa Vasilescu spune că pregăteşte Ordonanţa de urgenţă prin care să limiteze pensiile militarilor, astfel încît acestea să nu depăşească salariul avut în activitate, Carmen Dan îi reangajează pe cei abia pensionaţi pentru a le dubla veniturile!

Întrebările care se pun în cazul comisarului Alina Popescu sînt cît se poate de normale:

- ce a făcut excepţional această „consilieră” pentru ca veniturile ei să fie 20 de ori mai mari decît ale unui poliţist care-şi riscă viaţa în operaţiunile de apărare a ordinii publice?

- era oare chiar aşa de indispensabilă Alina Popescu în MAI, încît după pensionare să fie imediat reangajată?

- ce coincidenţă este aceasta: că a fost angajată la minister pe un salariu mărit exact cu şase luni înainte de pensionare pentru a beneficia de o pensie calculată chiar pe baza salariului din ultimele şase luni?

- nu este mai normal ca Guvernul să dea o Ordonanţă prin care să-i oblige pe pensionaţi să opteze între pensie şi salariul (aşa cum sînt obligaţi profesorii, de exemplu), nu să le încaseze pe amîndouă?

Aşteptăm acum ca Dumitru Coarnă, liderul sindicatului poliţiştilor, să se ţină de cuvînt şi să depună plîngerea penală împotriva ministrului de Interne, căci toate anomaliile sesizate de el s-au dovedit adevărate, ele constituindu-se într-un veritabil atac la adresa siguranţei cetăţeanului! Ca să nu mai vorbim despre bătaia de joc la adresa poliţiştilor care, chiar şi pe căldura infernală de afară, stau în arşiţă pentru a asigura liniştea cetăţenilor, evitarea accidentelor de circulaţie sau pentru a se lupta cu infractorii. În timp ce consiliera Alina Popescu stă frumos la căldurică, ducînd cafeaua ministrei Carmen Dan, şi ea, cîndva, fostă secretară la Teleorman!

Ion SpânuPublicat Vineri, 04 august 2017
90934
 | 40
 | 77
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
VOX LEX
0
SI NE SUPARAM CA VACARU PE SAT?UN EXEMPLU CE NU TREBUIE GENERALIZAT!PANA LA 62-65 DE ANI CEI CU PENSII SPECIALE SA LI SE INTERZICA CUMULUL PENSIE SI SALARIU SI SA NU NE RAZBUNAM INCALCAND DREPTURILE OMULUI, A CELOR MULTI SI OROPSITI!!!
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
scula pe bascula
+5
in statul roman actual totul, dar totul, e posibil. oareece de ce a existat caderea bastiliei? Romania se duce pe partie, banii ptr. spitalele alea mari(4) NU sunt fructificati, PSD-ul distruge competitia politica, NU exista opozitie; acum e ia-o tie, dami-o mie; E O HARABABURA TOTALA CU ASA ZISI POLITICIENI CE VAND TARA PE PORTIUNI SI ACUM E RANDUL PSD-ULUI. MIZERII DE MINISTRII CE SUNT ADEPTII: CAPUL PLECAT, SABIA NU-L TAIE! SLOVACIA S-A REVOLTAT IMPOTRIVA NEMTILOR! NE MERITAM SOARTA! IAR MANGAFARII NOII GENERATII SE DUC LA .....PETRECERI! ASTA E ROMANIA ACTUALA CU UN PRESEDINTE GHINION!
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+3
MAI E CEVA DE COMENTAT
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
marasesti
+4
Este evident ca, partidul (PSD) este in toate si in cele ce rad la soare! Sa-l salte pe cel care este dirijor si sa-i taie capul precum lui Horia, Closca si Crisan fiindca a tradat! A distrus sistemul de siguranta nationala!
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
escu
+2
Perfect de acord! Am însă o întrebare. Măcar din curiozitate jurnaliștii au aflat și cam ce funcții și grade au liderii sindicali și cei din asociațiile polițiștilor și ce salarii? C unii au funcții de chestor și salarii mari? Că unii au ieșit la pensii de pe aceste funcții și sunt beneficiari ai acestui sistem de pensii? Coarnă, bun judiciarist de altfel, ar fi bine să spună și „picanterii” din astea.
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
Dan
+7
Cum s-a incadrat in lege, pentru ca avea nevoie de peste 20 de ani lucrati in operativ, dar dansa a fost de meserie consiliera? Sau are dreptate d-ul Coarna cand spune ca s-au falsificat documente, iar doamna consilier a lucrat zile si nopti la rand, fara pauza?
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
alex
+1
o mare parte din bani se duc pe mancare :))
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
DACIA
+12
Se spune ca DREPTUL odata castigat, nu mai poate fi ABROGAT! Dar , PRIVILEGIILE , se pot, trebuie. Daca unui amarat i s-a dat 10 lei in plus, i se TAIE , imediat. De ce nu se da LEGEA PENSIILOR EGALA, privind PERIOADA de CALCUL, toata, 5 ani, 1 an, o luna, o zi, DAR SA FIE NAIBII EGALA, pt. toti. Cand s-au dat alocatiile, 10 euro, imediat au sarit, mai ales NEOLIBERALII, NEOCONII din TELEVIZIUNI, sa ceara, sa se dea tuturor , chiar si milionarilor in euro. Ceea ce nu se intampla in lume. Asta e da, O DEMOCRATIE ORIGINALA, dar nu a lui ILIESCU, ci a PRESEI ROMANE.La fel cu Concediul de MATERNITATE, da, 2 ani, 3 ani, desi in UE, se dau si 2 luni, 3 luni, dar e ca unele fite, au ajuns sa ia , 35 ooo de euro pe luna, desi nimeni nu cotizeaza pt. atunci cand va fi mama. Apoi, cineva s-a gandit sa se uite cum e in TOATA UNIUNEA EUROPEANA, unde au vazut ca : CEA MAI MARE INDEMNIZATIE e de 188 de euro, dar acolo, se da TUTUROR mamelor o SUMA LIMITA , chiar si celor care nu munceau in momentul nasterii. De unde naiba tot scoateti atata STRAMBATATE, ca in UE, unde ne aflam, nu exista asa ceva. Eu va sugerez, sa va schimbati CONSILIERII, cu unii cu simtul DREPTATII. De ce? Pt. ca deja santem tara cu cea mai mare DISCREPANTA intre cetatenii ei, ea nu trebuie marita si mai mult, asa cum au facut; NASTASE, BOC, PONTA cu TEODOROVICI si VALCOV, care au taiat toate DARILE PATRONILOR, trecandu=le ANGAJATILOR. Trebuie dati in JUDECATA pt. INSELACIUNE, adica spui ca esti de STANGA, dar faci JOCUL FINANTEI MONDIALE. Dar, sa asteptam , ca vad ca MIN. MISA, se pare ca va incepe sa faca ceva, sa speram ca nu sare PONTA , la gatul lui.
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
Dan @ DACIA
+8
Comunistii au fost rai pt. ca pe langa alte "nenorociri", au promovat egalitarismul si nu au rasplatit cum se cuvine adevaratele valori ale societatii. Imi puteti spune si mie ce calitati si merite deosebite are Alina Popescu in raport cu milioanele de cetateni care muncesc onest in aceasta tara ? Imi puteti argumenta si mie ce ii califica pe acesti indivizi sa beneficieze de o multime de privilegii(salarii mari, pensionare la varste ridicol de mici, pensii f. mari si permanent actualizate, cumulul pensiei si al salariului obtinut tot de la stat) ? Sa fie oare scolile inalte urmate si absolvite ca sefi de promotie, sa fie un IQ de 180 sau poate frumusetea fizica si spirituala ce-i caracterizeaza ? Nimic din toate astea, singurul merit fiind ca fac parte din gasca care trebuie !
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
agentu
+19
Nu-i vinovat cine cere, este vinovat cine da. O gasca de smecheri din MAI s-au pensionat cu aprobarea ministrului Carmen DAN si apoi la cateva zile au fost reincadrati pe aceeasi functie de smecher de acelasi ministru Carmen DAN. Cine este mafiotul in aceasta ecuatie? Evident ca, ministru este mafiot si pentru treaba asta ar trebui sa- l salte DNA-uL.Din cauza unor mafioti pilosi din varful ministerelor care beau cafele la racoare in birouri si si-au tras toate sporurile posibile si imposibile pentru a beneficia de pensii cu adevarat nesimtite sufera militarii adevarati care iau cutite in spate de la infractori si domnul prezident se face ca ploua. Huuo!Na, stat mafiot, eu stiu ce spun!
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
sergentu @ agentu
+9
Sa fie inhatata pentru atac la siguranta nationala mafioata!
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
Pensionari in croaziera
+11
E vorba de Alina, dar nu e un banc cu Alina ! E vorba, din pacate, de trista realitate cotidiana din Romania !
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 49 minute
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 48 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 23 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017