„Comisarul” Dana Grecu dezinformează

Marţi, în a treia zi de Paşte, realizatoarea Antenei 3, Dana Grecu a ales să „îmbrace” haina de comisar. Modelul sovietic. Şi, astfel „îmbrăcată” a şi intrat în programul respectivilor comisari: adică a început să dezinformeze şi să manipuleze.

Care credeţi că a fost prima „ştire” anunţată „la ordinea zilei” de comisarul antenist: „liberalii au părăsit lucrările Senatului pentru că alături de PDL nu au fost de acord cu declaraţiile împotriva lui Traian Băsescu date ca reacţie la şantajul împotriva senatorului Gabriela Firea (…) mai sunt unele voci care susţin că oricum liberalii erau grăbiţi să ajungă la serbarea zilei lui Crin Antonescu”.

Deci asta a înţeles Dana Grecu din informaţiile venite de la Senat în cursul zilei de marţi. S-au aşa a tradus vajnica jurnalistă declaraţie publică (redată „live” şi la ştirile Antenei 3) a liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotti: „Grupul PNL nu a fost de acord cu modificarea programului (votarea vacanţei de o lună pentru senatori – n.a.) şi cu propunerea ca astăzi să nu avem sesiune de întrebări şi interpelări. Prin urmare, consecinţa este aceea că grupul PNL se retrage şi scoatem şi cartelele din aparatul de vot. Noi părăsim plenul. Nu vreau să intrăm într-o dispută cu privire la asigurarea cvorumului”.

Şi, tot pentru cine a urmărit ştirile (şi imaginile) de la Senat, mai putea observa că la momentul retragerii liberalilor preşedinte de şedinţă era „vicele” Cristian Dumitrescu, în timp ce la momentul declaraţiilor anti-Băsescu, şedinţa era condusă de C.P.Tăriceanu. Este greu de crezut, că în pregătirea emisiunii, Dana Grecu nu a urmărit ce a dat chiar postul TV unde lucrează. Şi, deşi un invitat liberal din platou a explicat şi el de ce şi când a ieşit PNL din plen, „comisarul” (unul dintre) de la Antena 3 a mai încercat odată să acrediteze ideea că liberalii au ieşit din plen pe motive de declaraţii anti-Băsescu şi pro-Firea.

Şi Bogdan Chirieac are un „comisar”


Evident, numele de Ionuţ Iordăchescu nu spune nimic în mediile de presă. Poate este un pseudonim, utilizat de cei de la site-ul DCNews – site patronat de Bogdan Chirieac. Dar la capitolul dezinformări, el spune multe. Marţi, la orele 18.59, respectivul (parcă „frate” cu „comisarul” de mai sus) titrează: „Liberalii dau o lovitură majorităţii din Senat”. Strict informativ, titlul este greşit. Pentru că acesta este rolul Opoziţiei, adică să dea lovituri majorităţii. Dar trecem peste acest amănunt. Semnatarul articolului explică „lovitura”: liberalii au părăsit plenul pentru ca în Senat să nu se voteze proiectele de lege care intrau în aprobare tacită.

Acum ce să spunea, dacă nu este vorba de dezinformare, atunci este vorba de jurnalism „după ureche” şi tot grav este. Pentru că respectivul semnatar trebuia să ştie că tocmai majoritatea din Senat a votat PRELUNGIREA cu 60 de zile a termenului de aprobare tacită pentru 49 de proiecte de lege. Şi mai trebuia să ştie că prelungirea este oarecum la graniţa regulamentelor parlamentare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.