Comisarul Pintea își înregistra superiorii, colegii şi iubirile de-o vară

Până acum un an, poliţia clujeană era un fel de sectă condusă de o tripletă de tristă amintire: comandant-chestor Ioan Păcurar, adjuncţi, comisari-şef Alexandru Mureşan şi Cristian Pintea. Acum, din cei trei, nici unul nu mai e în funcţie, iar poliţia clujeană respiră, după ani buni, aer curat. Despre afacerile ilicite ale celor trei, mai ales cele din imobiliare, precum şi cele legate de inadvertenţele din declaraţiile de avere şi dosarele prăfuite uitate prin fişete, au curs râuri de cerneală în presă. Chestorul Păcurar are pe rol un proces în care trebuie să îşi justifice averea, adjunctul Mureşan are pe rol un dosar penal (Dosar 754/33/2013 – Curtea de Apel Cluj 11 infracţiuni capete de acuzare: două infracţiuni de înşelăciune, cinci infracţiuni de fals în declaraţii, raportat la declaraţiile de avere, două infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi două infracţiuni de uz de fals), iar adjunctul Pintea a fost demis în urmă un an, fiind mutat la Arme şi explozibili. Numai că, acum, deasupra comisarului-şef Pintea se adună nori negri. La fel cum DNA arată că mizeria este la ordinea zilei în clasa politică, nici purtătorii de epoleţi nu au scăpat de această molimă.
Comisarul Pintea folosea un telefon primit de la o firmă-fantomă, ÎNREGISTRÂNDU-ŞI COLEGII PRIN BIROURILE IPJ CLUJ, ÎNREGISTRÂNDU-ŞI SUPERIORII ÎN BIROURILE ACESTORA (INCLUSIV PE CEI DIN CADRUL IGPR)
ŞI ŢINÂND CONVORBIRILE TELEFONICE PE CARE LE AVEA CU ORICE TERŢE PERSOANE ÎNREGISTRATE PE TELEFON!

A distrus un poliţist care a aplicat LEGEA

La Cluj şi pe plan naţional, comisarul-şef Pintea este cunoscut pentru că a sancţionat disciplinar şi a şicanat un poliţist care şi-a permis să aplice Legea. Cazul Todea a făcut înconjurul ţării şi a oripilat pe toată lumea. În 2010, agentul de Poliţie Sergiu Todea a aplicat Legea şi l-a oprit în trafic pe adjunctul IPJ Cluj, comisar-şef Cristian Pintea, care, aflându-se la volan, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor, în loc semnalizat corespunzător. Todea a aplicat Legea, dar şoferul, comisar-şef, i-a reproşat tupeul, l-a pus să-şi ceară scuze, l-a sancţionat disciplinar, iar fostul şef al IPJ, chestorul Ioan Păcurar, s-a pronunţat cu recomandarea ca agenţii să îşi cunoască mai bine şefii! Adică să închidă ochii la încălcarea Legii de către superiori! A urmat tracasarea agentului de poliţie, sancţionarea sa disciplinară şi alte şicane. Sancţiunea aplicată agentului Todea are legătură directă cu adjunctul Pintea, întrucât a venit după o audiere în Comisia de Disciplină a IPJ Cluj, unde comisarul- şef Cristian Pintea este preşedinte.

Despre această Comisie de Disciplină prezidată de comisarul-şef Pintea tot mai mulţi poliţişti activi sau inactivi afirmă că, practic, este un instrument de represalii la adresa poliţiştilor care îndrăznesc să “mişte” în frontul ilegalităţilor din structura superioară a IPJ Cluj.
În fine, Justiţia a anulat sancţiunile dispuse împotriva lui Todea, iar acesta, sătul de mizeria celor trei crai de la IPJ Cluj (Păcurar-Pintea-Mureşan), şi-a dat demisia. Cazul a fost atât în atenţia Corpului de Control al premierului, cât şi a premierului direct.

Masterat înainte de facultate

Comisarul-şef Cristian Pintea, fost pompier, fost şef Birou Informaţii în cadrul Serviciului Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Cluj al D.G.I.P.I. Bucureşti, ex. şef Biroul SIF (Investigaţii Fraude) din IPJ Cluj, şi-a efectuat o parte din studii la instituţia condusă chiar de tatăl acestuia, care este rector la Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte “Gheorghe Cristea” Bucureşti. Potrivit propriului CV, comisarul-şef Pintea, în perioada în care era şef Birou Informaţii, din cadrul Serviciului Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Cluj al D.G.I.P.I. Bucureşti, a efectuat un masterat la “tata”. Este vorba de Curs de masterat european cu durata de 2 ani, la Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte Gheorghe Cristea- Bucureşti –Facultatea de… Drept, Domeniul studiat: Criminalistica. Apoi, în 2009, în perioada în care era şef Serviciu Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Cluj, Pintea se apucă şi de o Facultate. Aţi ghicit, tot la Bucureşti, tot la universitatea lui tata: Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Române de Ştiinţe şi Arte “Gheorghe Cristea “ din Bucureşti (2006-2009). De notat şi faptul că Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte “Gheorghe Cristea” Bucureşti este una dintre cele 11 instituţii superioare de învăţământ din România care la examenul de intrare în avocatură de la finele anului trecut au realizat performanţa de a nu avea nici un candidat declarat admis.

Războiul stelelor: cînd împroşti cu noroi în propria-ţi instituţie şi în şefii proprii

După demiterea din funcţia de adjunct al IPJ Cluj, comisarul-şef Pintea a pornit un veritabil război cu IGPR. La data de 11.10.2013, printr-o Dispoziţie a IGPR, comisarul-şef Pintea a fost eliberat din funcţia de adjunct al IPJ Cluj. Apoi, prin Sentinţa Civilă 16885/2013 a Tribunalului Cluj, din Dosarul 10956/117/2013, Dispoziţia IGPR a fost SUSPENDATĂ. Sentinţa Civilă a fost atacată cu recurs de către IGPR şi procesul strămutat. Dosarul respectiv, care se întinde pe mai bine de 200 de pagini, este un adevărat Război al stelelor, Pintea vs IPJ&IGPR.

După lecturarea acestuia apare întrebarea dacă nu cumva Dispoziţia de eliberare din funcţie pentru motive neimputabile a cms şef Pintea, pentru ca apoi să fie mutat la Dej, a fost un “gentlemen’s agremeent”, înţelegere tacită pe care apoi Pintea a aruncat-o în aer, contestând-o în Instanţă. Asta pentru că, citind dosarul, sunt extrem de greu de digerat replicile extrem de tăioase dintre părţi şi acuzele grave aduse reciproc. Mai rar o asemenea păruială între un ofiţer de poliţie cu funcţie înaltă de conducere şi instituţia Poliţiei! De asemenea, notăm şi tonul aproape plângăcios al cms şef Pintea în ceea ce priveşte prejudiciile de imagine aduse domniei sale prin presă.

De asemenea, este cel puţin halucinantă dorinţa comisarului Pintea de strămutare a procesului, pentru că este greu de înţeles cum de un fost adjunct de IPJ nu mai are încredere în Justiţia clujeană. Este greu de priceput cum de fostul adjunct al poliţiei clujene, după ce a lucrat ani de zile cu Justiţia clujeană, după ce aceasta l-a servit (a nu se înţelege că a fost aservită lui Pintea!), după ce aceasta a colaborat din plin cu IPJ Cluj şi cms Pintea în varii cazuri penale, acum, subit, nu mai este bună! Comisarul Pintea consideră că la Cluj Justiţia nu îi poate oferi un proces drept şi corect. Şi, în tot acest timp, în care comisarul consideră că Justiţia clujeană nu mai e bună şi nu mai are încredere în ea, el continuă să lucreze în cadrul IPJ Cluj, pe funcţie de conducere, şef Serviciul Arme, Muniţii şi Explozibil. Ce exemplu poate fi acesta pentru cetăţeanul de rând, pentru comunitate?! Ce se transmite? Că nici măcar poliţiştii superiori nu mai au încredere în Justiţia clujeană?! Dacă nici ei, atunci cine?! Bineînţeles, fără doar şi poate, este dreptul comisarului Pintea să ceară strămutarea, dar, indiferent de motivele solicitării, cererea este una cel puţin ciudată având în vedere statutul şi funcţia de fost adjunct al IPJ Cluj şi de şef Serviciu în IPJ în prezent.
Meniul Zilei a la Pintea: plângerile de denunţ calomnios cu crupiuri din presă.

De asemenea, comisarul Pintea este cunoscut ca un mare amator de plângeri de denunţ calomnios. Obiceiul său este de a se apăra în terţe dosare, precum cel cu IGPR, în baza unor plângeri de denunţ calomnios făcute peste noapte, cu largul conscurs al unor procurori, în baza unor articole de presă şi memorii! De fapt, această meteahnă nu este una nouă, doar clientul, presa, fiind nou. Comisarul Pintea este de notorietate în IPJ Cluj pentru modul în care executa subalternii care încercau să respecte Legea în Comisia de Disciplină al cărei preşedinte era.

Un telefon primit de la o firmă-fantomă

Fostul adjunct al IPJ Cluj, comisar -şef Cristian Pintea a primit telefonul mobil de la o firmă-fantomă. Apoi, după ce l-a folosit timp de câteva luni, l-a înapoiat firmei respective. Aceasta l-a dat spre comercializare unei firme de telefoane second-hand, de unde a fost cumpărat de un clujean. Acesta din urmă, când a văzut ce grozăvii sunt pe memoria sa, a contactat presa. Aceasta este povestea telefonului comisarului Pintea.

Firma care a cumpărat telefonul se numeşte MAD INVEST CONSTRUCT SRL, fiind deţinută din februarie 2013 de CSETE STEFAN IOAN, care fusese anterior asociat în firmă cu Crişan Adrian-Liviu şi Salajan Marius-Alin. În jurul celor trei mai gravitează firmele Mad Invest, NIKLAS SRL – Comerţ cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule, Mad Construct SRL şi Life Bike.
Legat de Mad Invest Construct, cod CAEN Lucrări de instalaţii electrice, aceasta nu are depus nici un bilanţ aferent anului 2013. Cu toate acestea, pe data de 3-07-2013, firma a cumpărat de la Orange cu factură şi chitanţă 7 telefoane Nokia 100 şi trei bucăţi HTC One LTE 32 Gb. Preţ total: 1.323,05 lei. Oferim date exacte întrucât factura şi chitanţa există în ORIGINAL, ele fiind în cutia telefonului!!!!

Astfel, comisarul Pintea, fost şef Birou Informaţii, din cadrul Serviciului Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Cluj al D.G.I.P.I. Bucureşti, fost şef al Serviciului Investigaţii Fraude Financiare din cadrul IPJ Cluj, primeşte un telefon de la o firmă care nu are depus bilanţul şi care nu a înregistrat în contabilitate o factură şi chitanţă de peste o mie de lei (logic, din moment ce actele există în original!). Dar, comisarul Pintea nu a avut nicio problemă în a primi telefonul. Cadou?! Mită?! Plată serviciu?! Prietenie fără margini?! Nu ştim! Cert este că Pintea nu a declarat telefonul respectiv nicăieri. Şi, ce a făcut cu el, a început să înregistreze tot ce mişcă, respectiv colegi, şefi, amante, prieteni penali, ofiţeri. În birourile IPJ, în birourile IGPR, pe coridoarele IPJ… ambiental şi telefonic. Mai mult, a pozat şi ecranul unităţii sale PC de la serviciu şi a salvat mailurile primite direct pe telefon. Numai că Pintea nu a şters absolut nimic din aceste date după ce a dat telefonul înapoi!

Între un dosar penal şi etică

Potrivit surselor noastre, pentru cele prezentate, comisarul Pintea se va alege în cel mai scurt timp cu un dosar penal. Cazul este în atenţia mai multor organe de cercetare ale statului. Departe de noi intenţia de a arunca în aer întreaga Poliţie clujeană şi naţională prin prezentarea TUTUROR convorbirilor telefonice şi ambientale de pe telefonul comisarului Pintea. Zeci şi sute de poliţişti oneşti nu au motive să sufere din cauza unui personaj care nu are nimic în comun cu uniforma de poliţist. Pe de altă parte, subiectul este unul fierbinte şi nu poate fi eludat din punct de vedere jurnalistic. Aşa că vă vom prezenta strict o serie de convorbiri care sunt de interes pentru opinia publică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Petean 155 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.