Comisarul Pintea, zis omul reportofon din poliţia clujeană

Acum câteva zile, conducerea poliţiei bistriţene a fost decapitată: şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, Roberto Hasnas, şi şeful Poliţiei oraşului Năsăud, Leon Cloşca, au fost arestaţi preventiv pentru abuz în serviciu în forma continuată. Interceptările convorbirilor celor trei scot la iveală detalii halucinante despre cum Poliţia NU trebuie să funcţioneze, dar din păcate o face: un sistem ticăloşit, pus pe şpagă, fără nici un fel de legătură cu celebra sintagmă Lege şi Ordine, Siguranţă şi Ordine. Dar, uneori, nici nu e nevoie de interceptări pentru a afla modus operandi al unor poliţişti care fac de ruşine uniforma. Şi nu e nevoie nici de abilităţi de hackeri ori de specializări NSA. E nevoie doar de a câştiga încrederea cititorilor, care vin cu informaţii. Şi, bineînţeles, de un poliţist care să îşi folosească telefonul pe post de reportofon non stop şi apoi să îl de-a spre vânzare fără a şterge nimic de pe el!

Până acum un an, Poliţia clujeană era un fel de sectă condusă de o tripletă de tristă amintire: comandant-chestor Ioan Păcurar, adjuncţi – comisari şef Alexandru Mureşan şi Cristian Pintea. Acum, din cei trei, nici unul nu mai e în funcţie, iar poliţia clujeană respiră, după ani buni, aer curat. Despre afacerile ilicite ale celor trei, mai ales cele din imobiliare, precum şi legat de inadvertenţele din declaraţiile de avere şi legat de dosarele prăfuite uitate prin fişete au cues râuri de cerneală în presă. Chestorul Păcurar are pe rol un proces în care trebuie să îşi justifice averea, adjunctul Mureşan are pe rol un dosar penal care chiar azi, 5 decembrie, va avea o primă sentinţă, (Dosar 754/33/2013 – Curtea de Apel Cluj 11 infracţiuni capete de acuzare: două infracţiuni de înşelăciune, cinci infracţiuni de fals în declaraţii, raportat la declaraţiile de avere, două infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi două infracţiuni de uz de fals), iar adjunctul Pintea a fost demis acum un an, fiind mutat la Arme şi explozibili. Numai că, acum, deasupra comisarului şef Pintea se adună nori negri. La fel cum DNA arată că mizeria este la ordinea zilei în clasa politică, nici purtătorii de epoleţi nu au scăpat de această molimă. Comisarul Pintea folosea un telefon primit de la o firmă fantomă, înregistrându-şi colegii prin birourile IPJ Cluj, înregistrându-şi superiorii în birourile acestora (inclusiv pe cei din cadrul IGPR) sau cetăţenii ce veneau să depună vreo sesizare şi ţinând convorbirile telefonice pe care le avea cu orice terţe persoane înregistrate pe telefon!

A distrus un poliţist care a aplicat LEGEA

La Cluj şi pe plan naţional, comisarul şef Pintea este cunoscut pentru că a sancţionat disciplinar şi a şicanat un poliţist care şi-a permis să aplice legea, chiar dacă şoferul care a încălcat legea a fost comisarul Pintea. Cazul Todea a făcut înconjurul ţării şi a oripilat pe toată lumea. În 2010, agentul de poliţie Sergiu Todea a aplicat legea şi l-a oprit în trafic pe adjunctul IPJ Cluj, comisar şef Cristian Pintea, care, aflându-se la volan, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor, în loc semnalizat corespunzător. Todea a aplicat legea, dar şoferul, comisar şef, i-a reproşat tupeul, l-a pus să îşi ceară scuze, l-a sancţionat disciplinar, iar fostul şef al IPJ, chestorul Ioan Păcurar, s-a pronunţat cu recomandarea ca agenţii să îşi cunoască mai bine şefii! Au urmat tracasarea agentului de poliţie, sancţionarea sa disciplinară şi alte şicane. În fine, Justiţia a anulat sancţiunile dispuse împotriva lui Todea, iar acesta, sătul de mizeria celor trei crai de la IPJ Cluj (Păcurar-Pintea-Mureşan), şi-a dat demisia. Cazul a fost atât în atenţia Corpului de Control al premierului, cât şi a premierului direct.

Războiul stelelor

După demiterea din funcţia de adjunct al IPJ Cluj, comisarul şef Pintea a pornit un veritabil război cu IGPR. La data de 11.10.2013, printr-o Dispoziţie a IGPR, comisarul şef Pintea a fost eliberat din funcţia de adjunct al IPJ Cluj. Apoi, prin Sentinţa Civilă 16885/2013 a Tribunalului Cluj, din dosarul 10956/117/2013, Dispoziţia IGPR a fost SUSPENDATĂ. Sentinţa Civilă a fost atacată cu recurs de către IGPR şi procesul strămutat. Citind dosarul, sunt extrem de greu de digerat replicile extrem de tăioase dintre părţi, ba chiar mai mult, acuzele grave aduse reciproc. Mai rar o asemenea păruială între un ofiţer de poliţie cu funcţie înaltă de conducere şi instituţia Poliţiei!

Meniul zilei a la Pintea: plângerile de denunţ calomnios cu cupiuri din presă

De asemenea, comisarul Pintea este cunoscut ca un mare amator de plângeri de denunţ calomnios. Obiceiul său este de a se apăra în terţe dosare, precum cel cu IGPR, în baza unor plângeri de denunţ calomnios făcute peste noapte, cu largul concurs al unor procurori, în baza unor articole de presă şi memorii! De fapt, această meteahnă nu este una nouă, doar clientul, presa, fiind nou. Comisarul Pintea este de notorietate în IPJ Cluj pentru modul în care executa subalternii care încercau să respecte legea în Comisia de Disciplină al cărei preşedinte era.

Un telefon numit mită?!

Fostul adjunct al IPJ Cluj, comisar şef Cristian Pintea, a primit telefonul mobil de la o firmă fantomă. Apoi, după ce l-a folosit timp de câteva luni, el l-a dat înapoi firmei respective. Aceasta l-a dat spre comercializare unei firme de telefoane second hand, de unde a fost cumpărat de un clujean. Acesta din urmă, când a văzut ce grozăvii sunt pe memoria sa, a contactat presa. Aceasta este povestea telefonului comisarului Pintea.

Firma care a cumpărat telefonul se numeşte MAD INVEST CONSTRUCT SRL, fiind deţinută din februarie 2013 de CSETE STEFAN IOAN, care fusese anterior asociat în firmă cu Crişan Adrian-Liviu şi Salajan Marius-Alin. În jurul celor trei mai gravitează firmele Mad Invest, NIKLAS SRL – Comerţ cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule, Mad Construct SRL şi Life Bike.

Legat de Mad Invest Construct, cod CAEN Lucrări de instalaţii electrice, aceasta nu are depus nici un bilanţ aferent anului 2013. Cu toate acestea, pe data de 03-07-2013, firma cumpără de la Orange cu factură şi chitanţă 7 telefoane Nokia 100 şi trei bucăţi HTC One LTE 32 Gb. Preţ total: 1.323,05 lei. Oferim date exacte întrucât factura şi chitanţa există în ORIGINAL, ele fiind în cutia telefonului!

Astfel, comisarul Pintea, fost şef Birou Informaţii, din cadrul Serviciului Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Cluj al DGIPI Bucureşti, fost şef al Serviciului Investigaţii Fraude Financiare din cadrul IPJ Cluj, primeşte un telefon de la o firmă care nu are depus bilanţul şi care nu a înregistrat în contabilitate o factură şi chitanţă de peste o mie de lei (logic, din moment ce actele există în original!). Dar comisarul Pintea nu a avut nici o problemă în a primi telefonul. Cadou?! Mită?! Plată serviciu?! Prietenie fără margini?! Nu ştim! Cert este că Pintea nu a declarat telefonul respectiv nicăieri şi ce a făcut cu el… a început să înregistreze tot ce mişcă, râul, ramul, colegi, şefi, amante, prieteni penali, ofiţeri. În birourile IPJ, în birourile IGPR, pe coridoarele IPJ… Ambiental şi telefonic. Mai mult, a pozat şi ecranul unităţii sale PC de la serviciu şi a salvat mailurile primite direct pe telefon. Numai că Pintea nu a şters absolut nimic din aceste date după ce a dat telefonul înapoi! Iar comisarul Pintea era în cadrul IPJ tocmai unul dintre responsabilii cu securitatea internă a unităţii! Şi fost ofiţer la Serviciul Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Cluj al DGIPI Bucureşti!

Între un dosar penal, deocamdată, şi etică

Comisarul Pintea, pentru cele prezentate, are deja demarat un dosar penal, 1118/P/2014. Cazul este în atenţia mai multor organe de cercetare ale statului. De altfel, Cotidianul Transilvan, după ce a intrat în posesia telefonului, cu mult înainte de a publica orice, a anunţat organele statului şi a colaborat cu acestea. Ele sunt abilitate şi au DATORIA de a stabili de ce fapte se face vinovat comisarul Pintea: trafic de influenţă, neglijenţă în serviciu, divulgare de secrete de serviciu, violare zonă de securitate, luare de mită, abuz în serviciu etc… iar înregistrările, departe de a fi accidentale. Pe cele ambientale se aude evident cum funcţia reportofon este pornită, telefonul pus undeva – buzunar probabil, apoi fâşâit de paşi, ciocănit la uşă…

Departe de noi intenţia de a arunca în aer întreaga poliţie clujeană şi naţională prin prezentarea TUTUROR convorbirilor telefonice şi ambientale de pe telefonul comisarului Pintea. Sute, mii de poliţişti oneşti nu au de ce suferi din cauza unui personaj care are atât de puţine în comun cu uniforma de poliţist, cu sintagma SIGURANŢĂ ŞI ÎNCREDERE uzitată de Poliţia Română. Cum să ai ÎNCREDERE într-un poliţist care atunci când te duci la el în birou să depui o sesizare el te înregistrează ambiental pe ascuns?! Cum să ai sentimentul de SIGURANŢĂ în preajma unui poliţist care îşi înregistrează pe ascuns colegii şi şefii!?

De asemenea, prin prezentarea de-a valma a celor 356 de convorbiri telefonice sau 31 de înregistrări ambientale (unele de peste 90 sau chiar 120 minute) ori a puzderiei de documente salvate pe telefon de comisarul Pintea (sesizări, cereri, adrese, toate oficiale, PDF-uri, tabele, documente primite pe mail, poze captură de ecran de pe unităţi PC etc.) sau a pozelor/mesajelor prin aplicaţia Viber a telefonului, nu am dori să divulgăm vreun secret de serviciu, pe care un comisar şef a avut nebunia de a le salva într-un telefon aparţinând unei firme-fantomă, telefon pe care îl folosea nedeclarat şi apoi să le uite aiurea în telefon la discreţia oricui!

Pe de altă parte, subiectul este unul fierbinte şi nu poate fi eludat din punct de vedere jurnalistic. Aşa că vă vom prezenta strict o serie de convorbiri care sunt de interes pentru opinia publică.

Fă ce zice Pintea, nu ce face Pintea: nu înregistra, că te înregistrez eu!

Prima înregistrare pe care v-o prezentăm este una absolut de pomină. Pe 17 martie 2014, la ora 10.30, în birou la comisarul Pintea intră un domn care vrea să depună o sesizare împotriva unui subordonat al comisarului, care ar fi avut un comportament absolut neadecvat, violent, faţă de cetăţean, chiar în biroul său. Comisarul Pintea are un limbaj extrem de „elegant” cu cetăţeanul şi îl avertizează pe cetăţean să nu deţină aparate de înregistrare pentru că acest lucru este o infracţiune. Mai mult, îi spune chiar că telefonul trebuie să rămână la poartă (min 2.40-3.30). Asta în timp ce tocmai comisarul înregistra ambiental întreaga discuţie! Printre altele, pentru comisarul Pintea, marea curiozitate este dacă cetăţeanul, care avea o problemă, îl cunoaşte sau nu pe domnul Mureşan! În final, din câte se înţelege din înregistrarea realizată de cms. şef Pintea cu propriul său telefon, reclamaţia cetăţeanului e numită burtologie de comisarul Pintea.

CLICK PENTRU INREGISTRAREA AUDIO

…………….

PINTEA: VA ROG FRUMOS, DACA AVETI APARATE DE INREGISTRAT SA LE OPRITI PENTRU CA ESTE ZONA DE SECURITATE SI E INFRACTIUNE.

V.P.: AM INTELES, AM VAZUT AFISUL LA INTRARE…

PINTEA: DA… AVETI APARATE DE INREGISTRAT PORNITE?

V.P.: NU.

PINTEA: VA ROG FRUMOS. SI TELEFONUL TREBUIA SA RAMANA LA POARTA.

V.P: SIGUR.

PINTEA: SPUNETI-MI CA VREAU SA STIU CE S-A INTAMPLAT……

……………….

Când comisarul şef dă târcoale Justiţiei. Comisarul Pintea ştia că nu îi e favorabil completul de judecată

La începutul anului 2014, în plin proces dintre Pintea şi IGPR, proces în care comisarul Pintea solicita anularea Deciziei prin care fusese suspendat din postul de adjunct al IPJ Cluj, Pintea discută cu un interlocutor, posibil angajat al IGPR, legat de strămutarea acestui proces. Comisarul Pintea afirmă că are informaţii potrivit cărora completul de judecată nu îi e favorabil şi declară că trebuie mutat procesul. Pentru comisarul Pintea, ofiţer de poliţie judiciară, o judecătoare este o “dobitoacă”.

PINTEA: ALO… SALUT..

INTERLOCUTOR….

PINTEA: CE FACI, DOMN’ DIRECTOR.

INTERLOCUTOR……

P: DA, APROAPE MORT, APROAPE MORT SUNT. DA, DA, PAI NO… AM CREZUT CA S-O TERMINAT TOATE SI AFLU TOT FELUL DE PULARII ACUMA.

I:….

P: ADICA TRE SA CER STRAMUTAREA PROCESULUI. O DOBITOACA DE JUDECATOARE DE LA SECTIA PENALA A TRIBUNALULUI CLUJ S-A DUS LA CONTENCIOS, LA ARHIVA, SI A FACUT SCANDAL ACOLO LA ARHIVARUL SEF, CA DE CE NU MI-A TRIMIS, MIE, DOSARUL DE CONTENCIOS LA CURTEA DE APEL. INCA O DATA ITI REPET: EA ESTE JUDECATOARE DE SECTIE PENALA.

I: …

P: SI ACUMA TREBUIE SA-MI REFAC TOATA DOCUMENTATIA, SA O TRIMIT LA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE, SA CER STRAMUTAREA. SI DE O SAPTAMANA FAC COPII SI COPII DUPA TOATE ARTICOLELE DE TREI ANI…

I: ….

P: PENTRU CA COMPLETUL DE LA CURTEA DE APEL, CARE A FOST CONSTITUIT, AM INFORMATII CA … A…. NU MI-E FAVORABIL, BUN, PLUS CA ASTA A INTERVENIT, INCA O DATA, EA N-ARE NICI IN CLIN, NICI IN MANECA CU DOSARELE CIVILE. E UN DOSAR CIVIL INTRE MINE SI ANGAJATOR. N-ARE CE SA SE BAGE O JUDECATOARE DE LA SECTIA PENALA A TRIBUNALULUI CLUJ.

…………

CLICK PENTRU INREGISTRAREA AUDIO

Pentru Comisarul Pintea nu există delimitări între amor, politic şi profesie

În data de 10.02.2014, comisarul Pintea este sunat la ora 10.31 de… o persoană de sex feminin… Primar PSD într-o comună limitrofă municipiului Cluj Napoca, iar soţul ei este taman poliţist. Fost subaltern al lui Pintea. Cei doi, obişnuiţi cu fel de fel de confidenţe, mai mult sau mai puţin picante, vorbesc de data aceasta despre un coleg de partid al Luciei. Cei doi râd cu poftă pentru că acesta a fost agăţat de ANI cu un teren nedeclarat din Cluj Napoca. (Este vorba de prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan.) La minutul 2.28, comisarul Pintea dă informaţii despre o persoană ce urma să fie cercetată, un anume Boca. De când primarul PSD trebuia să ştie pe cine urma să cerceteze Poliţia clujeană, nu ştim… Cum de comisarul Pintea îşi permitea să ofere asemenea informaţii oamenilor politici, fie ei şi prieteni intimi, nu ştim… Poate ne oferă răspunsul Justiţia şi Comisia de Disciplină.

….

MIN 2.28 PINTEA: URMEAZA INCA UN GUZGAN ACOLO, CARE SE NUMESTE BOCA. EU NU-MI UIT „PRIETENII”. BOCA URMEAZA.

…..

CLICK PENTRU INREGISTRAREA AUDIO

Tot la capitolul confidenţe punctăm un alt episod. Curios lucru, comisarul şef Cristian Pintea îşi înregistra inclusiv convorbirile absolut personale. Extrem de personale şi pasionale chiar. Pe 26.01.2014, la ora 21.19, Pintea sună o persoană de sex feminin. Cei doi pălăvrăgesc inclusiv de o scrisorică nebunatică a lui Pintea către persoana în cauză. Facem menţiunea că persoana de sex feminin este primar într-o comună limitrofă municipiului Cluj Napoca, iar soţul ei este taman poliţist. Fost subaltern al lui Pintea.

………………

Min 4.50

SUCIU LUCIA: ERA PE AICI PE LA BOTEZ, PE UNDE AM FOST SI NOI… SI TOCMAI AM AVUT O DISCUTIE DE VREUN CEAS JUMATE CU BARBATU-MIO.

P: IHI, IHI.

X: NO…

P: IHI, NUMA SA FI RAMAS CU CEVA.

X: DA … EU VREAU SA-TI MULTUMESC PENTRU SCRISOARE.

P: rade…

X: BINE CA MI-AI PUS-O IN PLIC…

P: DA…

X: CA DACA VEDEA SUCIU CA MI-AI SCRIS CA MA IUBESTI, CE BALAMUC FACEA…

P: E, EEE…rade…

X: AM CITIT-O CU FOARTE MARE ATENTIE, JUR CA NU MI-A SCAPAT NICI UN CUVANT…

P: ASA-I CA II CAPTIVANTA?…

X: DE-A DREPTUL M-AI IMPRESIONAT…

P: AI VAZUT?

X: SI SA FII CONVINS…

P: DA…

X: CA STIU S-O PASTREZ SI SA SPUN CELOR DRAGI CE SCRISOARE MI-AI TRIMIS…

P: FOARTE BINE… ASTA-I SI SCOPUL…

X: MA BUCUR CA MA INTELEGI SI NU-MI CERI FOARTE MULTE EXPLICATII, NE INTELEGEM DIN PRIVIRI.

P: AM PRICEPUT IO POVESTEA. ASTA ERA SI IDEEA…

X: MAMA, CE AM DE LUCRU.

P: rade…

X: INDESCIFRABIL…..

P: SA STII, AI VAZUT CE TALENT AM?

X: AM VAZUT CAT DE FRUMOS AI PUTUT SA-MI SCRII.

P: rade.

X: DE-A DREPTUL M-AU LUAT EMOTIILE CAND AM DESCHIS SCRISOAREA. AM INTREBAT CE E ASTA? NU STIU DRAGA, E DE LA PRIETENUL TAU…

P: rade…

X: NO, DA-O INCOACE, LASA CA STIU IO.

P: DA, DA…

X: ADA-O INCOACE NUMA….

P: SI EL CE-O ZIS?

X: O ZIS, DA MIE MI-O DAT-O, LASA TU …, MIE MI-O DAT-O…

P: rade.

X: EU SUNT DE ACORD, DAR AI VREME SI MAINE…

P: EXACT, EL NU STIU DACA SI-A EXTRAS DE ACOLO GANDURILE BUNE.

X: DA…

P: MI SE PARE NORMAL…

X: O DOAMNE, DA MA, M-A CAPTIVAT CU TOTUL, NU MI-O MAI ARS DE BOTEZ, AM VRUT DE-A DREPTUL SA MA INTORC INAPOI…

P: rade…AHA, AHA…

……………………………………

CLICK PENTRU INREGISTRAREA AUDIO

Într-o altă convorbire, cu aceeaşi persoană, comisarul Pintea o întreabă dacă a ridicat ceva dosar. Despre ce dosar e vorba poate se vor lămuri organele abilitate. Un dosar oarecare? Unul ce ţine de linia profesională a comisarului Pintea…?

PINTEA: LUCII, DRAGA, CE FACI TU, SCUMPA?

SUCIU LUCIA: INDESCIFRABIL.

PINTEA: N-AI FOST, DRAGA, SA IEI DOSARUL ALA, DRAGA…

SL: POFTIM?

P: N-AI FOST SA IEI DOSARUL ALA ZIC…

SL: INDESCIFRABIL.

P: NU L-AI LUAT. PE CINE AI TRIMIS DUPA EL… DE LA DOAMNA AVOCAT… AI FOST? NU STIU CE AM VORBIT CU EA SI AM CREZUT CA N-AI FOST…

SL: INDESCIFRABIL…

P: IOI, CE M-AI SPERIAT…

SL: INDESCIFRABIL.

P: DA STIU CA LA 12 M-AM DESPARTIT EU DE EL SI AM ZIS CA NU CUMVA SA UITI…DA DOSARUL DE LA ADINA L-AI LUAT?… NO, ESTI TARE ATUNCI…

CLICK PENTRU INREGISTRAREA AUDIO

Am maşina mea, mă laud cu ea, dar declaraţia de avere nu ştie de ea!

În final, o mostră de corectitudine a comisarului Pintea. În înregistrarea ambientală 19 din 30.12.2013 ora 09.49, comisarul Pintea se află pe holul IGPR, în aşteptarea probabil a concluziilor scrise ale Raportului de Cercetare de la IPJ Cluj. Lui Pintea nu îi scapă nimic şi înregistrează tot. El se întâlneşte cu un coleg şi povestesc de revoluţie, de cercetarea sa şi de maşini. La un moment dat Pintea se confesionează colegului legat de achiziţionarea unui auto SKODA OCTAVIA SCOUT, DEŞI ACEASTA NU APARE TRECUTĂ PE DECLARAŢIA DE AVERE. (Înregistrarea ambientală este una de peste două ore, inclusiv prin birouri/holuri din IGPR. Recomandăm salt la min 107.24)

COLEG: TOT CU BMW-UL AI VENIT?

PINTEA: NU L-AM DAT. MI-AM LUAT STII CE? O SKODA OCTAVIA, NU STIU DACA AI AUZIT TU DE SCOUT. O SKODA OCTAVIA SCOUT, AIA 4X4, DE 2000 MOTORUL, 150 DE CAI, 4X4.

COLEG: MERGE?

PINTEA: AI DE MINE. M-AM SPERIAT. 4X4 PERMANENT.

COLEG: SI BMW-UL?

PINTEA: A, ERA VECHI, ERA DIN 2003, DESI ARATA BINE, ERA MODELUL PRIMA VARIANTA. SI AVEAM SI VREO 300 MII DE KM. SA STAU SI SA BAG BANI IN MOTOR? AM FACUT VREO 100 MII KM CU EL IN PATRU ANI, CA PATRU ANI L-AM TINUT. SKODITA E DIN 2008, ARE 150 MII KM ACUM…

COLEG: ERA NOUA?

PINTEA : NU, N-AM LUAT-O NOUA, CA UNA NOUA DIN CATE AM INTELES E VREO 35.000 EURO. DA MERGE, A FOST FOARTE BINE INTRETINUTA. NU BATE, NU SCUTURA NIMIC PE EA. SI DIN PUNCT DE VEDERE AL FIABILITATII E MAI BUNA DECAT A 6 ALL ROUD……..

CLICK PENTRU INREGISTRAREA AUDIO

Zilele viitoare veţi afla cum înregistra şi ameninţa cu plângeri de denunţ calomnios comisarul Pintea martorii din procesul său cu Todea, cum trăgea Pintea către DGA şi veţi face cunoştinţă cu personaje noi şi grele, precum Toma Rus, fost şef BCCOA Cluj, sau Gelu Oltean, fost şef “doi ş-un sfert”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Petean 155 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.