×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 40 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 21:46
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Comisia Andronic 2009
Este credibil Dan Andronic, fost consilier și partener pe la toate casele mai mari sau mai mici și prin toate bălăriile?
Este credibil Dan Andronic, fost consilier și partener pe la toate casele mai mari sau mai mici și prin toate bălăriile?

De necrezut. Un eveniment trecut de mult în plan secund a revenit pe primul loc în atenția publică. O comisie parlamentară va cerceta acuratețea alegerilor prezidențiale din 2009. De unde vine această prioritate? De la o mărturisire a lui Dan Andronic făcută în recenta sa poveste intitulată „Noi suntem statul“. Este credibil Dan Andronic, fost consilier și partener pe la toate casele mai mari sau mai mici și prin toate bălăriile? Eu zic că nu! A fost confirmată mărturisirea sa? Răspunsul este categoric da! La Gabriel Oprea acasă, un alt personaj descalificant pentru scena politică românească, s-a derulat un soi de petrecere electoral-onomastică, cu tot felul de oameni din fruntea unor instituții ale statului, care nu ar fi trebuit să se adune într-un asemenea moment. Deci nu mai are importanță dacă Dan Andronic este sau nu credibil. Informația este una confirmată. Ce importanță are dacă un hoț sau un interlop devine martor în stabilirea unei crime? Problema noastră este că nu avem probe despre crimă. Dacă a avut loc sau nu. Dan Andronic zice că nu știe, dar că merită să discutăm despre această reuniune suspectă a unor șefi de instituții într-un moment electoral bănuit de măsluire.
De vorbit am vorbit, am obținut și confirmarea evenimentului, ceea ce nu reprezintă încă o probă a unei conspirații. Dar nici nu o exclude. Așa că ne-am trezit cu o comisie parlamentară, fără să fim siguri că respectiva infracțiune (crimă, să zicem) a avut loc sau nu. În momentul în care s-a decis formarea unei comisii parlamentare de anchetă, am sărit peste nevoia unei dovezi. Am trecut în mare grabă într-o altă etapă. Comisiile parlamentare nu se ocupă de zvonuri, bănuieli, ipoteze. Ele au în vedere o realitate ajunsă în faze de încălcare a legii. Ca atare, am trecut de la supoziții și zvonuri la o acțiune cu implicații politice. Aproape sigur, săptămîna viitoare Parlamentul va aproba comisia. Există posibilitatea ca unii dintre cei care au susținut formarea comisiei să știe mai multe decît știm noi, jurnaliștii. Este posibil ca Dan Andronic, un familiar pe la toate partidele, să fi făcut destăinuiri suplimentare sau să le fi promis. Cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă. Oricum, PSD-ul pare destul de interesat să scormonească în desfășurarea alegerilor din 2009. Și de la acestea pînă la referendumul trîntit din 2012 nu mai este decît un pas. Nu m-ar mira ca respectiva comisie să deschidă o investigație și asupra acestui caz. Avem de-a face tot cu un proces de consultare a electoratului, trîntit cu mare abilitate.
Cine sunt sau ar putea fi „eroii“ unor asemenea operațiuni? Au fost influențate prin mijloace ilegale alegerile prezidențiale din 2009 sau rezultatele referendumului din 2012? Abia de la asemenea întrebări comisia are serios de lucru. De la ele ar putea să înceapă o investigație importantă pentru calitatea procesului democratic din țara noastră. În fapt, a cam venit vremea să aflăm răspunsul la nenumărate întrebări care plutesc prin societate. Sunt SRI-ul, SPP-ul, SIE și DNA implicate în procesul electoral? Cum și în ce măsură? La urma urmelor, care este diferența între viteza cu care s-a votat în 2009 la Ambasada română de la Paris și tărăboiul stîrnit tot la Paris și la München (și pe la alte ambasade și consulate) în 2014, în urma căruia toată România a fost mobilizată și care a dus la recuperarea a unui milion de voturi?Adică la victoria lui Klaus Iohannis!
Nu știu ce interese și planuri a avut Dan Andronic atunci cînd a lansat povestea întîlnirii chiolhanului de la Gabriel Oprea. Să lanseze o știre de presă, sau să declanșeze o investigație folositoare Elenei Udrea și lui Traian Băsescu? Dumnezeu știe! Dar cu siguranță a nimerit-o! Scandalul s-a declanșat, comisia de anchetă va fi aprobată de Parlament și nimeni nu știe ce alte aberații sau ilegalități vor ieși la iveală. Oricum, PSD-ul și Liviu Dragnea își freacă palmele. Dacă au noroc, dacă știu să lucreze cu serviciile și cu turnătorii, ar putea să beneficieze de informații super-scandaloase, care să întoarcă pe dos toată scena politică. Adică să controleze o afacere electorală care numai bine nu le-ar cădea lui Traian Băsescu și lui Klaus Iohannis.
Comisia de anchetă ar putea ajunge la concluzii care să ducă la scurtarea nasului celor din serviciile secrete, implicați pînă în gît în afacerile politice, în cele comerciale și în întocmirea de dosare. O comisie eficientă devine astfel un instrument de lucru în mîna PSD-ului și a lui Liviu Dragnea.
Dintr-o nimica toată, de la o bîrfă a unui invitat la o aniversare, s-a născut un scandal cu efecte greu de profețit în aceste zile!

Cornel NistorescuPublicat Joi, 20 aprilie 2017
6443
 | 32
 | 41
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Charlie
+4
Musiu Qwe, Dragnea a fost condamnat intr-un proces politic pentru Referendumul din 2012 intrucat a chemat la vot in timp ce securistul ceausist Basescu a chemat la blocarea prezentei la vot si a fost lasat in functie de Ponta, nepotul lui Mihai Viteazul si celalalt orbete de la Curte...
Publicat Duminică, 23 aprilie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+2
ADEVARAT MAESTRE DE LA ANDRONIC PLEACA TOTUL DAR CU UN SCOP SI NU MI DAU SEAMA CARE SA VEDEM !!!!!NU SE MAI POATE COMENTA PESTE ARTICOLUL DUMNEAVOASTRA DE ACEEA VA DORESC SANATATE CA DE OBICEI SI CURAJ !!!!!MOR DE CURIOZITATE CE V A REZULTA DIN ACEASTA COMISIE !!!!!!!!VA SALUTA CU RESPECT ACELASI SOBOLAN !!!!!!!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
alex
-1
io imi pun alta intrebare, ce l a apucat ?? crede ca isi usureaza situatia (dosarele de pe rol) ? nu cred, dimpotriva... s o fi certat cu base? hmmm...o fi altceva? sa nu uitam ca sunt unii care zic ca ar avea si el treaba cu serviciile, nu neaparat cu sri...
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Charlie
+6
Pt. Dumitru Lucian. Dle, imi permit sa va dau un raspuns in avans in locul maestrului despre care am aceeasi parere. Andronic este omul serviciilor folosit ca ofiter de legatura datorita perfectei acoperiri de jurnalist si consultant politic. Ca jurnalist poate veni in contacte care nu scoala din hibernare contrainformatiile, ca si consultant transmite la varf si primeste ordine operative. Prezenta sa la Oprea surprindea ambele aspecte si asigura ca acela era scopul comun ordonat. Dezvaluirile actuale sunt tot la ordin. Fac parte din strategia aplicata in prima etapa de Ghita care a dat rezultate partiale. Actiunea actuala a lui Andronic certifica ce am sustinut in prima parte, ca este un fidel al lui basescu. Un fidel care nu a tradat, onorandu-si calificativul, spre deosebire de ceilalti fideli care au tradat 4%, trimitand familia impricinatului in Justitie, restul de 94% dosare personale fiind inchise. Fapt care nu-l multumeste pe cel care contase pe slugile numite in functii luandu-i de prin mahalalele periferice.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Ţăranul
+1
Indiferent de interepretarea dată gestului lui Andronic , salut atitudinea sa , la fel ca şi pe a lui Vişan şi Cristescu ..... . Totul e un prohod al tristei epoci băsesciene ..... , şi un şut în c.....ur aripii partenere a lui Palton Vodă din pnl , precum şi al usr-ului .... . Gina Felea Trucan din pnl , nu vrea comisie ..... , şi nici durul Buşoi ..... . Ăia de la usr nu sunt de acord nici cu alde mă-sa pînă nu au acordul de la ideologul Bădiţă şi de la ciuma maro ....
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Nelu Stiuca @ Ţăranul
+5
ŢARANE toti cei pomeniti de tine apartin aceluiasi sistem TICALOSIT care in urma loviturii de stat din dec 1989 au capturat Ro pentru a o jefui indiferent prin ce metode satanice si cu ajutorul a caror forte rebele.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Nelu Stiuca
+3
DA NU E De necrezut. CA Un eveniment trecut de mult în plan secund sa revenina pe primul loc în atenția publică PENTRU CA ACESTEA SUNT METODELE DE LUCRU SI DE INVALUIRE A GANDIRII SI SPIRITULUI CIVIC COLECTIV IN RO DE 27 DE ANI. METODE SECURISTE , BOLSEVICE, TICALOSITE PENTRU A DETURNA OPINIA PUBLICA DE LA NENOROCIRILE IN CARE SE GASESTE SOCIETATE SI DE LA DEZASTRELE CE URMEAZA .
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Ţăranul @ Nelu Stiuca
+2
Foarte adevărat Nelu .... , şi scuză-mă că îmi permit să-ţi dau sfaturi ..... ! Evită-l de Dragnea ...... , mai ales acum după ce s-a pricopsit cu experimente maritime şi oceanice .... !
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Charlie
+8
Maestre, nu intelegeti ca are loc o confruntare sangeroasa intre aripile Securitatii? Alianta la putere a primit in 100 de zile lovituri dure si a fost umilita, tradata de insii numiti la un minister care putea riposta la fel de dur indepartand sefii anticonstitutionali ai institutiilor de forta. Trebuia sa ramana mai departe inactiva constatand ca Decizia CCR ramane litera moarta? Basescu risca enorm deschizand aceasta cutie a Pandorei, a si realizat ca lucrurile pot scapa de sub control si incearca disperat sa limiteze daunele. Caci e greu sa faci sa se creada ca indivizii in cauza au actionat fara ordin. Comisia Parlamentara poate fi un simplu santaj cu dorinta unei negocieri, dar ocazia nu trebuie pierduta, cel putin in ideea consfintirii unei posibilitati de supracontrol care sa descurajeze pe totii securistii care submineaza statul de drept de 27 de ani fara teama de repercusiuni. Restructurarea institutiilor de forta in sensul de a elimina elementul uman securist si astfel metodele cunoscute poate insemna un...prim pas, daca nu au permis legea lustratiei care rezolva direct problema.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
QX
+3
Indiferent ce se va descoperi (parca ar mai fi nevoie sa se mai demonstreze /cereceteze ceva), sa nu-i se afecteze care cumva drepturi primite de fostul presedinte (vila, salariu, spp-ist la poarta), pentru dezastrul facut si lasat - "recunostinta" poporului nu trebuie afectata.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Dumitriu lucian
+4
Domnule Cornel Nistorescu, Sunteti, in opinia mea, cel mai mare jurnalist roman. Am, in problema pusa in articolul dvs. doua intrebari: 1. Ce cauta la aceasta reuniune domnul Dan Andronic? 2. De ce face aceste marturisiri acum?
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Gion Uain
+2
Raman la convingerea ca D.A. avrut sa loveasca numai in Luluta si Coldea ( care nu mai este ) , pt ca s-au luat tare de Nutzi spaima puntii si se poate ajunge si la matroz . Doar , astia doi , au fost sponsorii grei ai lui D.A. , nu ? Prin ricoseu insa , l-a lovit in moalele capului pe Basau si acum nu stie cum s-o mai dreaga . Dar , pt. Luluta , mister H.K. , complet dezinteresat , isi va baga nasul la greu ! Ha,ha,ha !
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 13 ore şi 33 minute
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 7 ore şi 34 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017