Comisia Europeană pregăteşte o metodă comună de testare a calităţii alimentelor

Comisia Europeană pregăteşte o metodă comună de evaluare a calităţii produselor, pentru a vedea dacă este mai scăzută în unele state membre, aşa cum acuză ţările din Europa de Est, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei, Christian Wigand, publicaţiei Euobserver.

”Lucrăm la o metodologie solidă pentru îmbunătăţirea testării produselor alimentate, astfel ca statele membre să poată discuta această problemă pe o bază sigură şi comună, aceeaşi pentru toţi”, a spus Wigand.

Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria, Bulgaria şi România au criticat în acest an mai mulţi producători mari de alimente, afirmând că nu este etic ca produse vândute sub aceeaşi marcă să aibă o calitate inferioară, şi au efectuat testarea unor produse.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a ameninţat săptămâna trecută că va impune restricţii pentru importurile din alte ţări europene, în urma scandalului calităţii alimentelor vândute în ţările central şi est-europene, printre care se numără şi România, care sunt inferioare faţă de alimente similare comercializate în ţările din vestul Europei. El a precizat că este vorba de o problemă serioasă şi că va discuta cu omologii din Cehia, Polonia şi Ungaria.

Fico a dat ca exemplu produse ca fish fingers, balsamul de rufe şi cafeaua comercializate în Slovacia.

Orice boicot asupra produselor dintr-o altă ţară europeană ar reprezenta oîncălcare a regulilor competiţiei economice din Uniunea Europeană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.