Comisia Europeană vrea să vadă execuția politică a lui Mircea Diaconu

Baschetbalista a marcat primul ei coș din postura de pivot al echipei de propagandă a lui Traian Băsescu. De când joacă în reprezentativa română de la Bruxelles, Laura Codruța Kovesi a marcat deja la capitolul imagine împotriva actualei guvernări USL-iste. Kovesi iar a intoxicat Comisia. L-a «turnat» pe Mircea Diaconu la bau-baul din clădirea Berlaymont. Balonul ei otrăvit a picat la țanc în coșul Comisiei Europene.

Echipa Barroso are acum, în fine, o «dovadă irefutabilă» că Europa nu trebuie să aibă încredere în executivul de la București. De dragul lui Băsescu, și pentru repararea imaginii Comisiei, criticată de Parlamentul European pentru lipsa ei de imparțialitate față de România, Kovesi scoate marele corupt din joben: actorul Mircea Diaconu. Deci, iată, Comisia a avut dreptate, domn’le! Acest USL nu este decât o pepinieră de corleoni și al caponi, iar acest Diaconu este il capo di tutti capi.

Kovesi a reușit o performanță. Să prezinte pe masa Vivianei Reding secvențe din «Ticăloșii» și «Ultimul corupt din România», filme în care actorul român joacă roluri de mafiot politic, drept interceptări video reale făcute de DNA. Comisia Europeană a sărit în sus de indignare. Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Mark Gray, altă treabă nu a avut azi decât să îl încondeieze pe maestrul Diaconu, afirmând că cei de la Bruxelles sunt consternați că senatul nu a votat pentru demisia actorului politician. «Comisia Europeană regretă decizia Senatului român de a nu da curs unei sentinţe a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul senatorului Mircea Diaconu», a declarat Mark Gray. Azi am avut imaginea ridicolului absolut al celor de la Comisie. Câteva figuri de eurocraţi care lucrează aici ar merita să facă parte din galeria de personaje ale lui Pasolini din «Salò, sau cele 120 de zile ale Sodomei».

Serviciile «foarte bine informate» ale doamnei Reding ar fi trebuit să ştie că peştele marii incompatibilități din România nu este un biet actor. În nevoia ei disperată de a face din România un caz-studiu despre cum ar trebui administrată justiția europeană (eventual de către ea însăși), comisara Reding inventează acari păuni și infractori politici. Continuă la Bruxelles denigrarea începută la București de către fedainii lui Băsescu.

Lipsa sa de informaţii clare şi credibile a lui Mark Gray, vecină cu nerespectarea fişei postului său şi cu imbecilitatea, este inacceptabilă. Știe Comisia Europeană că în hotărârile primite de Mircea Diaconu, în urma constatării presupusei sale stării de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate, judecătorul a cerut ca actorul român să nu fie sancţionat în niciun fel, pentru că nu este culpa sa ? Menținerea sa ca senator a fost o decizie a Senatului, care este Camera Superioară a Parlamentului României. Iar Parlamentul României este expresia politică a suveranității poporului român. «Senatul mi-a acordat dreptul de a funcţiona, deci legitimitatea de a funcţiona. Eu am făcut o cerere şi m-am adresat Senatului, explicând şi întrebând dacă sunt sau nu în incompatibilitate, iar Senatul mi-a spus că nu sunt în incompatibilitate, iar astăzi şi-a menţinut opinia», a explicat cât se poate de clar Mircea Diaconu.

De ce Comisia Europeană nu a menționat cazul unui un deontolog de profesie, un caţavenc ong-istic, sugativă de fonduri europene şi americane, stâlp de cafenea al propagandei băsiste? Este vorba de Sorin Ioniţă. Acesta a fost numit membru în Consiliul Director al Fondului Român de Dezvoltare Socială. Din această calitate de funcţionar public, Ioniţă a activat cu fervoare oranj la proiecte diverse, luând bani publici şi bani privaţi cu o veselă simonie. Mai mult, nu există vreo urmă de declaraţie de avere pe numele lui Sorin Ioniţă pe site-ul oficial, nici pe portalul general de pe site-ul ANI. Comisia se face că nu aude de acest caz. Normal. Sorin Ioniță este un băsist. Băsiștii libidinoși au cea mai ușoară trecere în salonul select al lui Barroso.

Comisia Europeană ar trebui să regrete că o instituție precum ANI a fost folosită de regimul Băsescu ca instrument de hărțuire a adversarilor politici ai acestuia. ANI nu a făcut până acum viață politică românească nici mai curată, nici mai europeană. Ci doar mai mai otrăvită și mai plină de nedreptate. Este o instituție transformată, ca și DNA, în poliție politică personală a lui Traian Băsescu. Ea continuă să intimideze adversarii politici ai lui Băsescu și ai Monicăi Macovei. ANI este condusă de oameni numiți de președintele Băsescu.

Cum a criticat-o pe fosta procuroare comunistă, pe (i)lustrata Monica Macovei, doamna Lucia Hossu-Longin din Consiliul de Administrație al TVR a primit scrisoare din partea ANI că este incompatibilă în funcția publică pe care o ocupă la televiziunea publică. Acolo unde, și prin intervenția salutară a Luciei Hossu-Longin, propagandiștii regimului dictatorial al lui Băsescu nu mai pot face jafuri financiare de milioane de euro. Acolo unde băsiștii nu mai pot deturna misiunea de post public a televiziunii, transformând-o în trompeta electorală a guvernatorului Băsescu. Acolo unde trepădușul PDL-ist Radu F. Alexandru nu mai poate fi și senator și vedetă TVR pe bani publici (pe sume indecente în comparție cu nivelul de trai din România). Despre toate aceste aspecte știe Comisia Europeană ? Sau se mulțumește cu dezinformările profesioniste ale Laurei Codruta Kovesi ? Comisia Europeană va trebui obligată să audă și cu urechea stângă, nu numai cu cea dreaptă.

Viviane Reding ar avea șansa să îl vadă pe Mircea Diaconu chiar la Bruxelles, în carne și oase. El va juca pe 27 noiembrie la Bozar, pe Rue Ravenstein, împreună cu Alexandru Repan, în piesa «Variațiuni enigmatice» de Eric Emmanuel Schmitt. După reprezentație, Viviane Reding ar putea să îl întrebe pe Mircea Diaconu unde îi sunt cele cinci jeep-uri, vilele de milioane de euro ale copiilor săi, ce mai face fiica sa propulsată europarlamentar, sau dacă a venit însoțit de bodyguarzi și cu mașini cu girofar. Sunt convins că la o simplă strângere de mână sinceră, comisara Reding ar constata doar o singură incompatibilitate : cea între imaginea reală a omului Mircea Diaconu și imaginea diabolizantă creată de intoxicatorii de serviciu al lui Băsescu la Bruxelles.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.