Comisia Juridică aprobă ridicarea imunităţii parlamentare a lui Valerian Vreme

Comisia Juridică din Camera Deputaților a avizat favorabil, marți, cererea DNA de urmărire penală a deputatului Valerian Vreme.

Update: După audieri, deputatul Valerian Vreme a declarat că acuzaţia procurorilor DNA este de abuz în serviciu şi că se referă doar la HG 460.

”Acuzaţia este de abuz în serviciu şi se referă doar la HG 460, care nu a fost semnată de mine, e semnată undeva în 2009. Eu am semnat doar actul subsecvent care are absolut toate avizele şi toate analizele de specialitate”, a spus Vreme.

Deputatul a mai spus că şi-a exprimat punctul de vedere în faţa colegilor din Comisia juridică referitor la acuzaţia adusă de DNA.

”Mi-am exprimat punctul de vedere. Deci eu nu sunt acuzat, ci pur şi simplu solicitarea este pentru începerea urmăririi penale. Sper că colegii mei au înţeles foarte bine, inclusiv cum s-a derulat încheierea acelui act subsecvent şi decizia o vor lua în cunoştinţă de cauză. Imediat ce o să avem şi celelalte date o să vin şi o vă dau toate explicaţiile”, a mai spus Vreme.

Update: Cu 17 voturi pentru , un vot împotrivă și o abținere, deputații juriști au încuviințat urmărirea penală a fostului ministru Valerian Vreme. Raportul comisiei urmează să ajungă la Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

A început şedința Comisiei Juridice a Camerei Deputaților în care se analizează cazul Valerian Vreme, potrivit Agerpres.

Potrivit procurorilor, actualul deputat Valerian Vreme, fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale între septembrie 2010-februarie 2012, este vizat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu în perioada în care avea calitatea de ministru.

La ședința Comisiei este prezent și Valerian Vreme, care a venit împreună cu un avocat.

DNA a solicitat declanșarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale față de 9 foști miniștri în dosarul privind presupuse fapte de corupție în cazul mai multor contracte referitoare la licențe IT de sute de milioane de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.