Comisia juridică, aviz favorabil pentru arestarea deputatului Ochi

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului Ion Ochi.

„Au fost prezenți 23 de membri ai comisiei, la reținere au fost 13 voturi „da”, 5 voturi „nu”, 4 abțineri iar un vot a fost anulat. La arestare au fost 13 voturi „da”, 4 „nu”, 5 abțineri, un vot anulat”, a declarat vicepreședintele comisiei Ciprian Nica.

Nica a precizat că Ion Ochi le-a cerut membrilor comisiei să voteze atât pentru reținerea, cât și pentru arestarea sa preventivă, pentru că are încredere în justiția din România.

Pe 21 aprilie, DNA a cerut încuviințare de la Camera Deputaților pentru reținerea și arestarea deputatului PSD Ion Ochi, pe care îl acuză de luare de mită și abuz în serviciu, fapte care ar fi fost săvârșite pe vremea când acesta era vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov.

Deputatul este suspectat că a aprobat contracte cu dedicaţie, însă el se consideră nevinovat:

”Eu sunt un om care a sacrificat mult în viaţa mea şi din viaţa mea şi din viaţa familiei mele pentru a-mi face datoria de cetăţean, de vicepreşedinte şi de deputat. Sunt altceva decât ştiţi dvs cu oamenii ăştia cu corupţia”, a declarat Ochi.

Potrivit DNA, în a doua jumătate a anului 2011, fără respectarea prevederilor OUG 34/2006 privind achizițiile publice, Ion Ochi, în calitate de vicepreședinte CJ Brașov, a convenit cu Nica Cristian Dorin ca firma acestuia să execute lucrări de reparații ale unui drum județean, urmărind obținerea de foloase materiale necuvenite, precum și de capital electoral pentru alegerile din toamna lui 2012, în urma cărora a și devenit deputat.

DNA a reținut că, prin acest mecanism, firma beneficiară a contractului de lucrări publice a obținut un folos necuvenit în valoare de peste 2,5 milioane lei, sumă care reprezintă totodată prejudiciu pentru CJ Brașov.

Deputatul Ion Ochi prezintă pericol public, deoarece și-a construit în mediul politic și de afaceri imaginea de persoană de neatins, aflată deasupra legii, se susține în referatul prin care procurorii DNA au solicitat încuviințarea pentru reținerea și arestarea preventivă a parlamentarului social-democrat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.