×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:23
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Solicitare PNL
Comisie de anchetă pentru pensionările şi reangajările celor de la MAI

Vicepreşedintele PNL Florin Roman a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii liberali vor solicita, la începutul sesiunii, constituirea unei comisii de anchetă care să verifice modul în care ministrul de Interne, Carmen Dan, a semnat pensionările şi reangajările în sistem a celor care beneficiază de pensii militare.

„O să solicităm, la începutul sesiunii (parlamentare – n.r.), o comisie de anchetă parlamentară, pentru modul în care s-au făcut pensionările şi reangajările a doua zi în foarte multe situaţii în cadrul MAI. Sunt în ţară zeci de astfel de cazuri şi nu este normal ca oameni care pleacă din sistem cu pensii de peste 100 – 120 de milioane de lei, a doua zi să fie reintegraţi ca şi personal contractual în cadrul aceluiaşi minister. E un jaf pe faţă, e o bătaie de joc la adresa celor care muncesc cinstit în această ţară”, a spus deputatul PNL.

Întrebat ce finalitate ar avea o astfel de comisie de anchetă, el a răspuns că este vorba atât de o problemă de imoralitate, cât şi de ilegalitate.

„În momentul în care tu, Carmen Dan semnezi azi ieşirea la pensie, îl scoţi pe prietenul tău cu 120 de milioane şi a doua zi îl reangajezi înseamnă în primul rând o problemă de imoralitate. În al doilea rând, poate fi şi o problemă de ilegalitate dacă acel post, pentru că acel post trebuie obţinut prin concurs, dacă tu îl reangajezi a doua zi, mi-e teamă că nu respecţi procedura legală, care de regulă este de circa 30 de zile”, a conchis Florin Roman.

La rândul său, USR anunţat, pe 4 august, că va depune o lege prin care să se interzică reangajarea la stat a persoanelor care s-au pensionat anticipat, cu pensie de serviciu, şi astfel beneficiază de ambele drepturi, după cazul generalului Cornel Ciocoiu, trecut în rezervă şi apoi reangajat.

Potrivit proiecutului de lege propus de USR, situaţia cumulului pensiei cu salariul nu poate opera în cazul unei persoane care beneficiază de pensie anticipată în condiţiile legii şi este reangajată în aceeaşi funcţie ocupată anterior sau în alte funcţii similare din cadrul altor instituţii publice sau subordonate acestora. USR susţine eliminarea excepţiilor de la principiul contributivităţii din sistemul public de pensii şi limitarea acestora doar la cazuri excepţionale şi în virtutea unor merite deosebite.

(R.C.)Publicat Duminică, 20 august 2017
1894
 | 5
 | 17
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ana
0
Daaaa asa este o maioreasa a iesit la pensie din Mapn si imediat a trecuta pe post civil tot acolo iar pe noi civilii ne=au bagat in somaj,,,,asta e TARAAAAAAAAAAA normalaaaaaaaaaa
Publicat Marţi, 22 august 2017
+Răspunde
jack
+5
inca nu v-ati dat seama ca in mai sa fura cel mai bine? de cand e lumea si pamantul au fost create legi sa ii sprijine categoric....cum e posibil la nici 50 de ani sa se pensioneze cu 7-8-9000 de lei pe luna in timp ce restul populatiei trebuie sa munceasca pina la 65 dupa care poate mai apuca 2-3 ani de pensie mizera...si vb inca de prelungirea varstei la 67...chiar se vrea sa muncesti pina mori...intradevar munca de teren ,control etc este extenuanta si dupa 55 de ani nu mai dai randamentul scontat dar ar trebui echilibrata balanta pensionarilor de lux
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
Titel
+12
De pensionarile la justitie de ce nu se vorbeste nimic? Livia Stanciu are o pensie de 10 mii de euro pe luna si un salariu aproape identic la CCR .
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
io
+3
Eu cred ca asa vor sa scoata lumea in strada, falimentand bugetul. Primul va cadea fondul de pensii, apoi statul nu va mai avea bani de salarii , apoi ONG-le finantata din afara vor fi puse sa scoata lumea in strada.
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
CETATEANUL
+6
DAR CRESTEREA DICRIMINATORIE SI DICRETIONARA A SALRIZARIZARII CELOR 48 DE GANGSTERI AI PUTERII STATULUI MAFIOT PROPUSA DE IZMENRUL OPREA CA VICE -PREMIER PRIN OG, CAND PINOKIO ERA PLECAT IN TURCIA CA SA SE REZOLVE CUM RAMANE . CCR DE CE NU S-A AUTOSESIZAT????? CCR trebuie desfiintata.
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
io
+10
Aceasta este o formula de mituit cadre MAI. NU SE POATE ! Demisia Carmen Dan !
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Nu doar MAI @ io
+8
Pensia + salar este o practica frecventa in universitati si institute de cercetare ale Academiei, de la portar la director.
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
parere
+13
POLITICA de cartier...Mai bine dati lege ...pensionarea la 62 ani barbati si 60 femei....in armata cu 5 ani reducere..la fel ca cei cu risc..toxicitate..etc..si pensia mai mica ca salariu ..cam 75%...restu vorbe goale..
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Csalas
+11
N-ar fi mai eficace o plangere penala la DNA ? Ce atata scandal de imagine cand poti fi foarte eficace asmutind DNA pe acesti pensionari de lux si angajatoarea lor , Carmen Dan? Dar cred ca este vorba numai de o miscare de imagine a parlamentarului mult prea preocupat de imaginea sa. Si inca ceva ; in caz de reangajare , oriunde, pensia anticipata se suspenda pe perioada angajarii asa ca nu este nevoie ca USR sa promoveze noi legi.
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Lache
+6
...ca mai toate comisiile parlamentare și asta se va termina cu un mare „FÂS”...cred că D.N.A. -ul ar trebui să fie sezizat - s-o „strângă” de „COJONES” pe cuconița asta care crede că ministerul e un fel de școală elementară puțin mai mare...oricum ministeriatul ei e o „pălărie” cam mare ...îi cade pe ochi și nu prea mai vede...Dna Kioveși -atenție !
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Ţăranul
+2
Foarte normal ... !
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Câte mandate de ascultare au fost emise în 12 ani
Publicat acum 14 ore şi 50 minute
Băluţă se înfurie şi mai ia un chioşc
Publicat acum 17 ore şi 38 minute
Discursul lui Trump, un lătrat de câine
Publicat acum 21 ore şi 52 minute
Un atentat la sănătatea localnicilor
Publicat acum 16 ore şi 8 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 40 minute