Compania Municipală de Parking

Parcările Capitalei au fost date vreme de un an pe mâna omului de afaceri Dorin Cocoș. Fostul primar general a anulat contractele cu acesta, trecându-le în administrarea municipalității. Decizia a fost una păguboasă, Oprescu recunoscând că a pierdut, deoarece în perioada iulie 2008 – iulie 2009 municipalitatea a primit aproximativ 5.000.000 lei de la societatea lui Cocoş, iar în următorul an încasările au scăzut la 1,7 milioane lei. În timp ce există plăți online sau cu telefonul mobil, Gabriela Firea reinventează societatea municipală de parcări, unde reintroduce „taxatoarele umane“, plătite cu salariul minim pe economie. Compania Municipală Parking București SA urmează să aibă 384 de angajați, ceea ce ar însemna 128 de persoane pentru fiecare schimb. Numai că, potrivit notelor de fundamentare, veniturile companiei vor proveni exclusiv din taxa de parcare pentru 73 de zile, 20 octombrie – 31 decembrie, pentru 7.500 locuri de parcare de doar 2 ore pe zi/loc de parcare (sic!).

Compania va fi condusă de Constantin Niculae, fost director al societății de apă SC Apavol SA din Voluntari. Cheltuielile cu cei trei membri ai Asociației Generale a Acționarilor, șapte ai Consiliului de Administrație (CA) și cenzori sunt de 251.120 lei pe ultimele trei luni ale anului. Din CA fac parte doi angajați ai Primăriei Capitalei: Magdalena Iuga, director de Mediu, și nou-angajatul Marius Florin Atanasiu. În CA se mai află consilierul personal pe probleme de sănătate al lui Firea, Anca Comănici, președinta comisiei de femei PSD sector 1, o persoană propusă de PMP, Ioan Daniel Onofrei, alte două propuse de PSD – Emilian Bogdan Florea și Felicia Nesteriuc, precum și directorul general Constantin Niculae.

Compania a plecat inițial de la un capital social de 120.000 lei, care a fost majorat cu 3.880.000 lei.
Potrivit consilierilor PNL Ciprian Ciucu și Cătălin Deaconescu, pentru reclamă și publicitate, bugetul este de 45.000 lei, deși nu este clar de ce ar avea nevoie de promovare. Firma are la dispoziție 1.071 lei pentru un metru de gard, compania având nevoie de un total de 90 de metri liniari. Noua societate va avea la dispoziție trei autoturisme Duster, estimate la 285.000 lei, și alte două autoturisme cu 5-9 locuri, estimate la 98.000 lei. Compania va avea nevoie de 12 calculatoare PC, estimate la 240.000 lei, alte utilaje, fără a se specifica ce fel de utilaje, de 2.299.000 lei, și mobilier de 80.000 lei.

Cei doi liberali susțin că Administrația Străzilor, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, va fi spartă în trei, una din firme fiind cea care administrează parcările din oraș.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.