Companiile aeriene europene vor o revizuire a reglementărilor pentru survolarea zonelor de conflict

După prăbuşirea avionului malaysian în Ucraina şi decizia mai multor companii de a suspenda aterizările la aeroportul din Tel Aviv, companii aeriene europene au cerut, joi, dezbateri la nivel internaţional.

Asociaţia Europeană a Companiilor Aeriene (AEA), împreună cu Asociaţia Internaţională pentru Transport Aerian (IATA) a cerut, joi, într-un comunicat, „o dezbatere la nivel internaţional cu privire la normele de securitate în spaţiul aerian pentru companiile aeriene (…) organizat de Organizaţia pentru Aviaţia Civilă Internaţională (ICAO)”, potrivit Mediafax.

„Prăbuşirea avionului MH17 al companiei Malaysia Airlines (…) şi recentele anulări ale zborurilor spre Tel Aviv arată necesitatea unei dezbateri cu privire la modul în care riscurile sunt evaluate de autorităţile naţionale”, subliniază AEA.

Asociaţia consideră că pentru pregătirea planurilor de zbor, „companiile aeriene ar trebui să dispună de o evaluare independentă privind riscurile şi nu doar de informaţiile puse la dispoziţie de guverne şi de autorităţile din domeniul aeronautic”.

Potrivit secretarului general al AEA, Athar Husain Khan, „prăbuşirea zborului MH17 al Malaysia Airlines, care zbura într-un spaţiu aerian autorizatm ridică întrebări în legătură cu modalitatea în care sunt stabilite evaluările de risc”.
Mai multe companii internaţionale şi-au anulat marţi zborurile spre Israel, după ce o rachetă a căzut într-o localitate situată la câţiva kilometri de nordul pistelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.