Companiile de asigurări ar putea să nu facă faţă despăgubirilor?

Asigurările pentru locuinţe sunt ca o bombă cu ceas în România, conform Antena3.ro. Piaţa de asigurări din România nu poate face faţă unei calamităţi naturale de amploare.

În cazul unui cutremur ca cel din 1977, daunele s-ar ridica la peste 4 miliarde euro, iar companiile de asigurări nu au cum să despăgubească toţi asiguraţii.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor cunoaşte situaţia şi încearcă să găsească o soluţie.

În prezent, jumătate din locuinţele din România sunt asigurate. Adică, aproximativ 4 milioane. În cazul unul cutremur similar celui din 1977 calculele specialiştilor arată că pagubele s-ar ridica la minimum 4 miliarde de euro la nivel naţional.

Doar jumătate din această sumă poate fi însă cu siguranţă plătită de companiile de asigurări. Restul de bani e pus sub semnul întrebării.

În această situaţie, spun oficialii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, s-a ajuns din cauza companiilor care şi-au înmulţit clienţii fără a fi sigure că pot suporta despăgubiri în masă în cazul unui dezastru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.